Vandaag en morgen veel zon

Innsbruck in het herfstzonnetje

Vandaag en morgen veel zon

Nog altijd is het prachtig najaarsweer in Oostenrijk met veel zon en vrij hoge temperaturen. Voorlopig lijkt hier ook weinig verandering in te komen. Maar tussen alle mooie dagen met veel zon door is het zaterdag juist wat bewolkter met ook regen. Het is de enige slechtere dag de komende tijd.


Vanmorgen is de zon vanaf opkomst weer volop aanwezig. Wel start de dag in sommige dalen nog erg fris en koel, regionaal kan het zelfs een graadje vriezen. Maar de zon heeft nog voldoende kracht en de temperatuur stijgt razendsnel. Rond het middaguur ligt het kwik overal alweer boven de 15 graden, en uiteindelijk wordt het maximaal 19 tot 22 graden. Echter trekken er vanmiddag soms ook enkele wolkenvelden over de noordhelft, maar de zon blijft de overhand houden.

Morgen is er nog meer ruimte voor de zon dan vandaag. De wolkenvelden in het noorden van het land zijn opgelost en de wind draait naar het zuiden. Hierdoor stroomt opnieuw iets mildere lucht Oostenrijk binnen. Daardoor stijgt de temperatuur weer iets gemakkelijk en regionaal zou het wel eens 24 of lokaal 25 graden kunnen worden. Opnieuw dus weer heerlijk weer!

Helaas trekt zaterdag een koufront vanuit Duitsland Oostenrijk binnen. Hierdoor raakt het na een heldere nacht in de ochtend snel bewolkt. Zaterdagmiddag is het helaas overal bewolkt en uit de bewolking valt voornamelijk langs de noordkant enige tijd intensieve regen. Vooral de 2e middaghelft en aan het begin van de avond is het op veel plaatsen nat. Ook zakt de sneeuwgrens tijdens de avonduren naar 2100 meter.

Vanaf zondag keert het mooie najaarsweer overal terug, opnieuw is er veel ruimte voor de zon. Ook stijgt de temperatuur weer met gemak naar nazomerse waarden. Zo wordt het zondag gemiddeld 19 graden, maandag alweer 22 graden. Ook de dagen daarna blijft het fraai najaarsweer, maar geregeld trekken er ook wolkenvelden over en stijgt de kans op een bui iets.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...