Het lijkt vandaag wel nazomer


Het lijkt vandaag wel nazomer

Er wacht een mooie herfstdag op ons, het lijkt vandaag zelfs wel even nazomer in sommige delen van Oostenrijk. Deze ochtend starten we nog fris met lokaal wat mist of hochnebel maar deze lossen vrij snel op. Elders schijnt de zon al vanaf opkomst. Het belooft een prachtige middag te worden met vrij hoge temperaturen voor eind oktober. Uiteindelijk wordt het 11 tot 15 graden, lokaal kan het zelfs 16 of nog iets hoger worden. Daarbij staat maar weinig wind en voelt het dus aangenaam aan.

Vanavond is het eerst nog helder en koelt het vanaf zonsondergang razendsnel af. Het kan op sommige plaatsen tot (grond)vorst komen. Tijdens de nacht neemt de bewolking toe vanuit Italië en lopen de temperaturen weer op tot net iets boven nul.


Morgenochtend trekken enkele wolkenvelden over vooral de westelijke deelstaten. Hierdoor kan de zon het soms wat moeilijker krijgen. Tijdens de middag breekt de zon hier vaker door en is het opnieuw een prachtige herfstdag. In het oosten is het juist de hele dag door zonnig. Hier is het dus opnieuw een beetje nazomer. Daarbij loopt de temperatuur op naar 11 tot 14 graden. In Karinthië kan het lokaal 15 worden.


Dinsdag is de bewolking tijdelijk wat dikker in heel Oostenrijk. Een zwakke storing trekt over de Alpen en in Vorarlberg of Tirol maar ook langs de Sloveense grens kan zelfs wat regen vallen. Elders blijft het droog en verloopt de dinsdag rustig. Echter van nazomer is voor het gevoel niet echt meer sprake. De temperatuur blijft een fractie achter.

Woensdag en de dagen daarna blijft het rustig herfstweer. Storingen blijven op afstand en de kans op hardnekkige hochnebel of mist neemt toe. Doordat de zon ook steeds lager begint te staan lost het allemaal minder snel op.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...