Vandaag nazomers, vrijdag wat sneeuw

Brixental Sneeuwgrens 12 oktober 2020

Vandaag nazomers, vrijdag wat sneeuw

Veel spannends staat er niet te gebeuren op de weerkaarten, een echte winteruitbraak is nog ver maar ook dynamisch weer staat niet op de kaarten. We ´sukkelen´ eigenlijk maar een beetje door met soms een bijzondere zachte dag tussendoor.

Vandaag is bijvoorbeeld zo´n bijzondere zachte dag, het lijkt her en der wel nazomer. Vooral in Tirol en Salzburg stijgt de temperatuur vanmiddag flink. De zuidenwind voert namelijk zachte en droge lucht aan. Alleen in de lagere delen zoals het Rijndal en Donauvallei zien we mist die maar moeizaam oplost. Iets wat heel typerend is voor dit jaargetijde.


Ook morgen starten we de dag met veel ruimte voor de zon, opnieuw stijgen de temperaturen naar bijzonder hoge waarden voor midden november. Maar in de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en volgt in de namiddag en avond een gebied met regen en sneeuwval. Tijdens de avond en nacht naar vrijdag zakt de sneeuwgrens vervolgens richting de 1300 tot 600 meter.

Vrijdagochtend regent en sneeuwt het nog enige tijd langs de noordkant. De sneeuwgrens pendelt dan tussen de 900 en 600 meter. Het is voor het eerst sinds de zomer dat de sneeuwgrens zo laag op uitgebreide schaal zakt. Toch zullen de sneeuwhoeveelheden zich beperken tot 5 á 10 centimeter. Goed voor mooie plaatjes.

Tijdens het weekend herstelt het weerbeeld zich opnieuw. Met de komst van een hogedrukgebied volgen een aantal zonnige dagen. De temperatuur ligt dan veelal rond de norm voor november.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht