Vandaag nog mooi, vrijdag sneeuwdump!

Vrijdag gaat dit het beeld zijn boven 1500-2000 meter!

Vandaag nog mooi, vrijdag sneeuwdump!

Vandaag is het nog lange tijd mooi en vriendelijk meiweer in Oostenrijk. Maar het weer gaat omslaan, morgen en zeker vrijdag volgen regenachtige dagen. Daarbij gaat sneeuw in de bergen vallen.

Vandaag schijnt de zon geregeld flink, al trekken in de loop van de dag ook velden met hoge bewolking over. Het weerbeeld is, zeker in het zuiden, vriendelijk. Bij niet al teveel wind wordt het met 18 tot 23 graden vrij aangenaam weer. Halverwege de middag betrekt de lucht in Vorarlberg en kan hier een bui vallen. Elders blijft het nog tot de avond droog.

Vanavond raakt het overal bewolkt en trekken buien van west naar oost over het land. Vooral tijdens de nacht kan het stevig regenen, regionaal ook met een klap onweer.

Morgen is het een stuk koeler, bewolkt en lange tijd nat. Een aantal fikse regenbuien trekken over Oostenrijk. Slechts tussendoor zijn er ook korte droge momenten, maar de zon is niet of nauwelijks zichtbaar. Op veel plaatsen valt veel regen; 10 tot 30 millimeter. Ondanks bewolking en regen kan het nog 14 tot 17 graden worden.


Vrijdag intensiveert de regen, het kan lokaal tot wateroverlast komen. Ook zakt de sneeuwvalgrens naar 2000 meter, lokaal nog wat lager. Het sneeuwt flink en boven de sneeuwvalgrens is sprake van een sneeuwdump! Zo valt er in Tirol of het Salzburgerland regionaal 75 tot 100 centimeter sneeuw. Doordat het flink doorregent en sneeuw kan de sneeuwvalgrens in een enkel dal zelfs tot onder 1500 meter schieten. Kortom geen zomerweer op de laatste meidag.

Ook zaterdag verloopt koel en nat, vanaf zondag loopt het kwik voorzichtig weer op. Maar stabiel is het zeker niet.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×