Vandaag onweersbuien maar de hittegolf blijft

Er worden vandaag onweersbuien verwacht, gisteren was dat al aan de lucht te zien

Vandaag onweersbuien maar de hittegolf blijft

De lucht is van onstabiele opbouw en waardoor we vandaag onweersbuien verwachten. Deze ochtend met name in Vorarlberg en Tirol, vanmiddag ook in Karinthië en het Salzburgerland. Maar de onweersbuien brengen geen afkoeling, de hittegolf blijft aanhouden!

Buienverwachting voor vanmiddag

Vanmorgen beginnen we de dag in Vorarlberg en delen van Tirol bewolkt, uit de bewolking valt al een bui. Deze buien activeren later vanmiddag en groeien uit tot enkele flinke onweersbuien. Elders in Oostenrijk begint de dag nog zonnig en droog, met opnieuw snel stijgende temperaturen. Uiteindelijk trekken de onweersbuien vanuit het westen richting het oosten waar ze verder activeren. Hierdoor is lokaal noodweer mogelijk met veel regen in korte tijd en windstoten. De zwaarste buien vallen vooral in het gebied tussen Salzburg-Liezen-Klagenfurt-Lienz. Tot de avond blijft het nog droog in het oosten terwijl het in het westen alweer langzaam opklaart. Het wordt maximaal 25 graden in het Rijndal tot 35 in Wenen.

Vanavond is er eerst nog een onweersbui in het oosten mogelijk, elders klaart het al op. De nacht verloopt vervolgens droog en helder, lokaal is wat mist mogelijk.

Verwachting morgen

Morgen beginnen we met veel ruimte voor de zon, opnieuw stijgt het kwik snel. Rond het middaguur is het net als de afgelopen dagen al snel boven de 30 graden. Tijdens de middag ontstaan er enkele stapelwolken maar het blijft waarschijnlijk droog. De kans op en onweersbui is klein, maar niet helemaal uitgesloten. Daarbij ligt de maximumtemperatuur tussen de 32 en 36 graden. Kortom een hete zomerdag en echt zwembadweer.

Zaterdag verloopt de ochtend zonovergoten. Echter vanuit Duitsland nadert een storing met opnieuw regen- en onweersbuien. Toch zullen deze onweersbuien niet al te heftig uitpakken en tussendoor is er genoeg ruimte voor de zon bij 26 tot 33 graden. Maar zondag keert het hete zonnige zomerweer weer volledig terug met 35 graden of meer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Cityhouse Flipside Groot Banner

Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...