Vandaag ook regen maar morgen weer overal sneeuw

Vandaag ook regen maar morgen weer overal sneeuw

Een bel met een fractie zachtere lucht heeft Oostenrijk bereikt. Hierdoor hebben we vandaag niet enkel met sneeuw en vorst te maken, maar ook met ijzel of wat regen. Gelukkig komt het morgen(avond) weer overal tot sneeuw.

Vandaag is de wind naar het zuidwesten gedraaid en wordt vanuit Italië een fractie zachtere lucht aangevoerd. Na een ochtend met nog vorst, raakt het bewolkt en valt soms wat sneeuw of ijzel. Vooral onder 1000 meter is kans op ijzel waardoor de wegen verraderlijk glad kunnen zijn. In de loop van de dag verdwijnt het ijzelrisico en gaat het vooral om een drupje regen. Op de bergen blijft het koud genoeg voor sneeuw, maar in de dalen komt het tot enkele graden dooi.

Ook vanavond en komende nacht blijft het weerbeeld vergelijkbaar; bewolkt met soms wat regen of sneeuw in de bergen.

Morgen keert gelukkig het koudere weerbeeld snel terug als de stroming opnieuw draait. Een actieve storing trekt over Oostenrijk heen en de regen maar ook sneeuw wordt geleidelijk intensiever. Vooral morgenmiddag en avond sneeuwt het soms stevig waarbij de sneeuwvalgrens vanaf 1000 meter weer terug tot in alle dalen zakt. Het sneeuwt vooral morgenavond stevig door. In Karinthië kan gesproken worden van een heuse sneeuwdump!

Wat een sneeuwdump!

Ook zaterdag sneeuwt het tijdens de ochtenduren stevig door. In Karinthië is op veel plaatsen meer dan een halve tot lokaal een hele meter gevallen. Elders is ook een royale laag sneeuw bijgevallen. In de loop van zaterdag wordt het vanuit het westen droger.

Zondag volgt een droomdag op de skipistes, het zonnetje schijnt en het is ijskoud. Zo vriest het overdag -10 graden op 1500 meter.

Na het weekend blijft het eerst nog koud winterweer, maar voorzichtig zien we ook signalen voor verzachting. Hopelijk houdt het winterweer aan, maar een overgang naar een zachtere westcirculatie behoort ook tot de opties helaas.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×