Vandaag opnieuw regen, vanaf morgen warmer!

Vanaf morgen is dit weer veel vaker het beeld in Oostenrijk

Vandaag opnieuw regen, vanaf morgen warmer!

We noteren dag 4 oprij met bewolking en regen. Hoewel het gisteren tijdelijk even meeviel volgt vandaag opnieuw regionaal veel regen. In Oostenrijk valt het vooralsnog mee met overstromingen, maar net over de grens is de situatie in Zuid-Duitsland een stuk kritischer.

Vandaag is opnieuw veel bewolking aanwezig en verspreid vallen regenbuien, in de loop van de dag intensiveren regenbuien. Tussen de buien door kan later vandaag ook de zon nog kort doorbreken. De meest pittige buien gaan gepaard met hagel of onweer. De meeste neerslag valt opnieuw in het noorden; 20 tot 40 millimeter. De aangevoerde lucht is wel milder, het wordt maximaal 17 tot 21 graden tussen de buien door.

Vanavond vallen eerst nog regenbuien, in de nacht lossen de meeste buien op. Enkel in Salzburgerland valt de hele avond nog regen.

Morgenochtend start Salzburg ook met bewolking en regen, elders is het droog en breekt geregeld de zon door. Strakblauw is de lucht niet met veel restbewolking. Tijdens de middag is het overal droog maar ontstaan in de bergen enkele nieuwe buien, daarbij is onweer mogelijk. Het wordt 19 tot 24 graden, daarmee is het al een flink stuk warmer.


Woensdag start droog en flink zonnig, in de loop van de dag ontstaan stapelwolken en vanaf Tiroler Unterland oostwaarts zijn enkele onweersbuien mogelijk. Elders blijft het droog en vriendelijk zomerweer. Bij maximaal 22 tot 26 graden is het zwoel warm.

Ook donderdag en vrijdag starten droog en zonnig, waarna de kans op onweer stijgt. Op beide dagen kan het kwik regionaal naar 27 of 28 graden stijgen.

Jeroen Elferink

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×