Vandaag perfect zwembadweer

Vandaag perfect zwembadweer

Met nog altijd een uitloper van hogedruk over Oostenrijk is het rustig en warm zomerweer. Gisteren zagen we toch her en der enkele buien oppoppen, vandaag blijft het vrij rustig met veel zon. Vanmorgen schijnt de zon al flink en lokale mistbanken of nevel lossen snel op. Vanmiddag ontstaan vervolgens enkele vriendelijke stapelwolken, met name rondom de hoofdkam ook grotere en dikkere. Zeer lokaal kunnen deze wolken nog uitgroeien tot enkele buien maar de kansen hierop zijn vrij klein. Zeker 90 procent van Oostenrijk houdt het gewoon droog, daarbij loopt de temperatuur op naar 24 tot 28 graden. Heerlijk zwembadweer dus.

Morgen is de lucht vochtiger en onstabieler van opbouw. Hierdoor ontstaan al in de ochtend kort na zonsopkomst de eerst stapelwolken. Rond het middaguur zullen de eerste stapelwolken het buien stadium bereiken in Vorarlberg en Tirol. Lokaal kan het flink doorregenen en onweren. In de middag intensiveren de buien en trekken vooral richting het Tiroler Unterland, Salzburgerland, Oost Tirol en delen van Karinthië. Hier kunnen de buien pittig uitpakken met windstoten en hagel. Doordat de buien lang op dezelfde plekken zullen blijven hangen zullen ook de regionale verschillen erg groot worden. In sommige dalen kan wel 20 of 30mm naar beneden komen, terwijl er ook dalen in de eerder genoemde regio slechts enkele druppels ontvangen. Goed de lucht en weerradars in de gaten houden, en vooral geen lange wandeltocht in de bergen plannen. Het advies is om lekker in het dal te blijven. Tussen de buien door weet het nog op te warmen naar 24 tot 27 graden, met een hoge luchtvochtigheid en weinig wind voelt het daardoor soms zwoel of benauwd. In het oosten valt het met de buien mee en schijnt vooral de zon flink.

Morgenavond storten na zonsondergang de buien in en volgt een tamelijk heldere nacht. Het koelt af naar waarden tussen de 10 en 15 graden, in dalen waar regen viel kan makkelijk mist ontstaan.

Zaterdag volgt min of meer een kopie van de vrijdag, alleen komt de focus van de buien vooral op Tirol, Vorarlberg en zuidelijk Karinthië te liggen. Met name in het Arlgebergte en de Karawanken kunnen de buien heftiger uitpakken. Tijdens de buien is opnieuw kans op hagel en onweer. Lokaal valt ook weer veel neerslag. Tussen de buien door en in het noordoosten schijnt de zon en kan het nog 24 tot 28 graden worden.

Verwachte weerbeeld van de komende dagen; buien en zon

Zondag en de dagen daarna blijft het heel typisch Oostenrijks zomerweer. Het is vrij warm met 23 tot 28 graden maar dagelijks ontstaan ook enkele regen- of onweersbuien. De ene dag wat makkelijk of vaker dan de andere dag. Grootschalige weersverandering zit er voorlopig nog niet in.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht