Vandaag prachtig skiweer

8

Vandaag is het prachtig skiweer in Oostenrijk. Gisteren was het vooral grijs en bewolkt met soms winterse buien. Vandaag kunnen we juist genieten van perfecte pistes en heerlijk weer. Wel trekken deze ochtend nog wat lagere wolkenvelden over vooral in deelstaten Salzburg en Oberösterreich maar ook de regio rondom het Wienerwald. Lokaal kan hier nog een vlokje vallen. Vanmiddag trekken hier de wolken ook weg en volgt een zonnige middag.

Daarbij aangename temperaturen van 6 tot 12 graden, op 2000 meter vriest het nog enkele graden. De voornamelijk west georiënteerde wind is zwak tot matig, waardoor het voor het gevoel nog wat warmer is. Gelukkig ligt het dauwpunt wel laag waardoor skipistes op de noordhellingen lang goed blijven. Later vanmiddag volgen hogere wolkenvelden in Vorarlberg en Tirol. De dag eindigt zelfs bewolkt in Vorarlberg.

Het is de voorbode van een weersverslechtering. Morgen ligt een stationair front over Oostenrijk. Het is bewolkt en vooral in het westen en noorden regent het soms flink door. Daarbij pendelt de sneeuwgrens tussen de 1200 en 900 meter. Droog blijft het nog in Karinthië en de oostelijke deelstaten.

Dinsdag is het lange tijd droog maar trekken wel veel wolkenvelden over. Later op de dag kan in het westen een spatje regen vallen. De bovenlucht wordt warmer en op 1500 meter stijgt de temperatuur geleidelijk van -3 dinsdagochtend naar +5 dinsdagavond.

Woensdag en donderdag volgen 2 warme dagen met geregeld zon en voorjaarstemperaturen. In de lagere dalen en het flachland komt de 20 graden inzicht. Op 1500 meter stijgt de temperatuur naar 10 tot 15 graden. Dat doet natuurlijk weinig goeds voor de pistes, maar vrijdag lijkt het weer af te koelen.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht