Vandaag meer ruimte voor de zon

Oostenrijkse Alpen gistermiddag vanuit de ruimte

Vandaag meer ruimte voor de zon

Gisteren viel het in een deel van Oostenrijk toch nog wat tegen met het mooie weerbeeld. Een hardnekkig veld met een dunne laag altocumulus zorgde ervoor dat de lucht niet mooi blauw werd. Helaas zat dit niet echt fijn in de weermodellen. Maar we hebben goed nieuws, vandaag is er meer ruimte voor de zon.

Vanmorgen wisselen brede opklaringen met zon en enkele wolkenvelden elkaar af. Nu lossen de meeste wolkenvelden wel op en schijnt in de loop van de ochtend de zon op meer plekken. Rond het middaguur schijnt de zon flink en stijgt de temperatuur vlot naar 15 tot 22 graden. Later vanmiddag trekken er weer nieuwe hogere wolkenvelden vanuit Zwitserland en Italië Oostenrijk binnen. Het blijft droog en vrij zacht, zo ligt de vorstgrens boven de 2000 meter.


Morgen wordt de aangevoerde lucht nog warmer. Maar de aanvoer is op hoogte vochtiger waardoor de lucht weer minder blauw is. Hierdoor stijgt de temperatuur naar 19 tot 23 graden. Wellicht wordt voor het eerst lokaal de zomerse 25 graden aangetikt, dat is aan de vroege kant. In de loop van de dag wordt de bewolking in Tirol en Vorarlberg dikker, maar het blijft droog.


Vrijdag start bewolkt maar nog droog, al trekt vanuit Duitsland een koufront Vorarlberg binnen. Gedurende de dag trekt dit front verder richting het oosten. In de middag begint het ook te regenen in Karinthië en Stiermarken. Hier is de lucht nog warm waardoor er ook enkele stevige buien tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer.

Het weekend verloopt wisselvallig met regenbuien en zon, mooi is het weerbeeld niet meer. Direct na het weekend lijkt de winter even terug te keren met weer sneeuwbuien tot in de dalen. Maar een langere comeback van de winter zien we vooralsnog niet in de weerkaarten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...