Vandaag nog sneeuw maar lente in aantocht!


Vandaag nog sneeuw maar lente in aantocht!
Een groot hogedrukgebied ten westen van Oostenrijk trekt de komende 48 uur langzaam het continent op. Daarmee komt na vandaag een einde aan een lange periode met bijzonder koude en sneeuwrijke condities aan de noordkant. De lente is aantocht!


Vandaag vallen er aan de noordkant nog enkele sneeuwbuien, met name ten oosten van Innsbruck kunnen dit nog felle buien zijn. Daarbij is het nog altijd koud met een vorstgrens die vanmiddag rond de 600 meter ligt. In de loop van de middag worden de buien minder actief maar lokaal kan er nog 5 tot zelfs 10 centimeter bijvallen! Aan de zuidkant wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, hier is het ook een stukje minder koud met in de dalen vanmiddag 6 of 7 graden. De noordenwind is wel krachtig en maakt het kil voor het gevoel.

Morgen neemt de invloed van het hogedrukgebied toe. De buien worden onderdrukt door het hoog, alleen nog in het uiterste noordoosten kan uit de bewolking een buitje worden geperst. Met maar weinig wind voelt het ook aangenamer aan, maar de temperatuur ligt nog altijd wel onder de norm voor eind maart. Op 1500 meter vriest het overdag nog altijd 4 graden.

Woensdag maar vooral donderdag is het echte lente met temperaturen die flink de lift ingaan. De vorstgrens trekt zich terug tot in het hooggebergte en de gevallen sneeuw begint te smelten. Woensdag kan het 14 tot 16 graden worden, donderdag lokaal zelfs 18! Vanaf vrijdag neemt de kans op een bui toe maar de verwachtingen zijn niet winters meer. De temperatuur ligt middags vaak in de dubbele cijfers en het wordt zelfs groeizaam weer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...