Vandaag nog een sneeuwbui, vanaf morgen Kaiserwetter

Zelfs in Wenen heeft het gisteren gesneeuwd! (foto Enrico Minne)

De winter is terug in Oostenrijk, zo viel er gisteren al op veel plaatsen sneeuw. Ook vandaag is het fris met nog een paar sneeuwbuitjes. Vanaf morgen kunnen we op veel plaatsen gaan genieten van kaiserwetter.

Leitenhof gisteren, eindelijk sneeuw aan de zonkant! Tot eergisteren was het hier nog groen. (Foto Leitenhof)

Vandaag is het ten noorden van de hoofdkam vooral bewolkt met uit deze bewolking nog een paar sneeuwbuien of buitjes. De meeste buien vallen rondom de Hochkonig en Dachstein. Hier kunnen makkelijk nog enkele centimeters vallen. Elders vooral ondiepe sneeuwbuitjes en vooral langere droge perioden. Af en toe weet de zon vanmiddag kort door de bewolking heen te piepen. Maar tot in de avond blijft de bewolking overheersen. Aan de zuidkant juist de betere papieren. Hier blijft het droog met wisselend ruimte voor de zon. De temperatuur ligt aan de lage kant met een vorstgrens die rond de 600 meter. Op 1500 meter vriest het 7 tot 10 graden.


Ook vanavond en vannacht blijft het lange tijd nog vrij bewolkt. Langs de gehele noordkant kan uit deze bewolking een sneeuwbui blijven vallen. Dit signaal zien we hier boven ook mooi terug. Later in de nacht volgen in Tirol wel enkele opklaringen. Tijdens opklaringen kan het matig tot streng vriezen. Als het bewolkt blijft zakt de temperatuur nauwelijks. Aan de zuidkant waar het wel helder is op uitgebreide schaal matige tot strenge vorst.


Morgenochtend is het droog en opgeklaard in Vorarlberg en aan de hele zuidkant. Hier volgt na een frisse start een prachtige dag met veel zon en kaiserwetter. Tirol moet nog even geduld hebben, de middag verloopt hier op veel plaatsen vriendelijk en zonnig. Oostwaarts vanaf het Tirolunterland kan er nog altijd een laatste sneeuwbui vallen. In de middag is het overal droog en begint de bewolking ook in Salzburg en Oberösterreich te breken.


De nacht naar dinsdag is het overal helder en gaat het streng vriezen. In sommige dalen daalt het kwik naar -11 tot -16!


Vanaf dinsdag volgen een aantal mooie dagen met veel zon. Een hogedrukgebied zorgt voor stabiel weer. Pas op de langere termijn neemt de onzekerheid weer toe.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht