Vandaag en morgen sneeuwval, daarna veel zon?

Het warme weer kunnen we voor nu achter ons laten. Gisteren werd het her en der nog 16 graden door de föhn. Vandaag hebben we de föhn ingewisseld voor sneeuwval.

Verwachtte radarbeeld rond 12:00 uur

Vandaag sneeuwt het aan de Noordkant flink door, we hebben te maken met een perfecte nordstau. De zon laat zich hier niet zien en naast sneeuw zijn er windstoten tot 120km/u mogelijk. In het Oosten en uiterste Zuiden zijn er bredere opklaringen. Hier is het ook een fractie warmer met in de hoofdstad nog een graad of 7. De sneeuwgrens ligt rond de 400 meter. Door de harde wind zijn er sneeuwstorm condities mogelijk en zal het lawinegevaar flink stijgen.

Ook komende nacht sneeuwt het soms flink door.

Ook morgen sneeuwt het nog door aan de Noordkant. Vooral tussen Innsbruck en het Dachstein massief sneeuwt het soms flink door. De wind is amper van sterkte verandert en na een onstuimige nacht trekt deze nog verder aan. In de middag zijn windstoten tot 140km/u mogelijk. Op 1500 meter is het 9 graden onder nul en met deze wind voelt het nog véél kouder aan. Uiteindelijk valt er de hoeveelheid zoals hierboven weergegeven. Her en der mogen we dus van een sneeuwdump spreken. Droger maar niet minder stormachtig is het opnieuw aan de Oost en Zuid flanken van Oostenrijk. Het is ook hier duidelijk kouder geworden met slechts een graad of 3 in Wenen.


Woensdag en donderdag stijgt de luchtdruk weer snel in Oostenrijk. Uiteindelijk kunnen we luchtdrukwaarden tussen de 1035 en 1040 hpa meten, ongewoon hoge barometerstanden voor Oostenrijk. De zon breekt door en in de nachten is het flink helder. Hierdoor koelt het flink af, tot wel 10 of 15 graden onder nul. Overdag is het vooral genieten van de zon. Tezamen met de verse sneeuw gaan we een serie mooie skidagen tegemoet.


En het mooie zonnige kaiserwetter zou niet slechts voor één of twee dagen zijn. Nee zoals het er nu naar uitziet houdt het zonnige weerbeeld tot diep in de eerste voorjaarsvakantieweek aan. Dat zijn gunstige verwachtingen. Genieten dus!

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht