Vandaag tijdelijk dooi maar ook zon

Caravan tent ingestort

Vandaag hebben te maken met tijdelijke dooi, voor sommige is dat maar net goed

Vandaag tijdelijk dooi maar ook zon
Na een sneeuwrijke dinsdag volgt vandaag een mildere woensdag met tijdelijk dooi en zon. Deze ochtend dooit het tot ongeveer 1700 meter. Geregeld is er ruimte voor de zon maar de lucht is ook verzadigd van vocht. Hierdoor zijn er ook restwolken mogelijk in combinatie met dooimist. Vanmiddag raakt het langzaam weer bewolkter en de temperatuur stijgt naar maximaal 2 tot 8 graden.

Vanavond volgt een koufront, daarbij valt vooral in Vorarlberg weer opnieuw flink wat sneeuw tot dalniveau. Elders verloopt de koufrontpassage een stuk droger, maar koudere lucht bereikt wel heel Oostenrijk. De vorstgrens daalt geleidelijk naar 1400 tot 1000 meter.

Morgen is de wind gedraaid naar het noorden en stroomt koudere polaire lucht opnieuw uit over Oostenrijk. Hieronder moet men dus ook morgen nog tijdelijk dooi verwachten. Gedurende de dag vallen winterse buien, maar tegen de avond volgt intensievere sneeuwval langs de gehele noordkant. Dan wordt ook in de dalen de tijdelijke dooi beëindigd. Er valt op de meeste plaatsen 10 tot maximaal 20 centimeter sneeuw. Opnieuw valt de meeste sneeuw in het Arlgebergte.

Tijdens de nacht zijn er opklaringen en kan het flink afkoelen, hier en daar is strenge vorst mogelijk.

Vrijdag is er veel ruimte voor de zon. Het is even bijkomen na een lange periode van veel sneeuwval in Oostenrijk. Het is sinds 2005 dan ook niet meer voorgekomen dat er tot in de lagere dalen zoveel sneeuw is gevallen.

Tijdens het weekend stijgen de sneeuwkansen weer, waarschijnlijk valt er opnieuw een dik pak op de meeste plaatsen. Exacte details zijn helaas nog onzeker. De langere termijn oogt droog en vaak zonnig. De sneeuwval lijkt medio volgende week dan ook niet meer door te zetten.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht