Vandaag veel regen en sneeuw!

Westendorf
Vandaag veel regen en sneeuw!

Een storing ligt vandaag pal over Oostenrijk. Met name in Tirol en Salzburg valt de hele dag intensieve regen of sneeuwval. Daarbij ligt de sneeuwgrens relatief gezien hoog.

Vandaag is het m.u.v. het uiterste zuiden van Oostenrijk overal bewolkt. Uit de bewolking valt vooral in Tirol en het Salzburgerland lange tijd regen of sneeuwval. Het kan in deze gebieden behoorlijk doorregenen, vooral in het Unterland en Pinzgau regio kan 50 tot lokaal 80 millimeter neerslag vallen. Daarbij is vooral de sneeuwvalgrens een dingetje, deze ligt afhankelijk van neerslagintensiteit tussen 1000 en 1500 meter. In een enkel lokaal dal kan de sneeuwvalgrens nog wat lager zijn.

In de andere deelstaten is het een stuk droger vandaag, zo kan in Vorarlberg en zeker Karinthië de zon af en toe doorbreken. Als hier neerslag valt, is dit veelal regen tot 1700 meter. Kortom grote verschillen vandaag binnen Oostenrijk.

Vanavond wordt het geleidelijk droger en komende nacht komen brede opklaringen voor. In gebieden met opklaringen kan het enkele graden vriezen.

Morgenochtend is het lange tijd droog met zonnige momenten. Alleen in delen van Salzburg of Oberösterreich is de bewolking soms wat hardnekkiger gebleven. Hier kan nog een bui vallen. Tijdens de middag raakt het overal bewolkt en volgt snel opnieuw regen of sneeuwval. De stormachtige westenwind voert echter zachtere lucht aan. Bij aanvang van de buien ligt de sneeuwvalgrens op een hoge 1500 tot 1800 meter. Morgenavond zakt uiteindelijk de sneeuwvalgrens naar 1000 tot 1400 meter, maar dan valt beduidend minder neerslag.

Zaterdag volgt snel stabilisatie als een hogedrukgebied het overneemt. De zon schijnt flink en tijdens de ochtend vriest het op alle hoogtes. In de middag volgt echter alweer wat mildere lucht. Zondag wordt het overal zachter maar de zon maakt flink wat uren.

Begin volgende week blijft het rustig maar mild winterweer. Toch neemt geleidelijk de kans op neerslag toe. Kortom dit weekend moet genoten worden van mooi skiweer!

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×