Vandaag föhn met veel zon

Deze vroege ochtend kan er in het Oosten een laatste regen of sneeuwbui vallen. Afgelopen nacht heeft het aan de Noordkant nog eventjes flink door gesneeuwd. Tenminste Oostelijk vanaf Fieberbrunn. Maar vandaag krijgen we te maken met veel zon.

Snel lossen de laatste wolkenresten op. Rond het middaguur is het overal even flink zonnig. We kunnen onze middaglunch in de zon plannen. Met oplopende temperaturen en aantrekkende föhn is het genieten. Op 1500 meter stijgt het kwik van -2 naar +10. In de dalen kan het 13 tot 18 graden worden. Later vanmiddag kunnen er een paar wolkenvelden via Italië Oostenrijk binnen trekken. Met name in Oost-Tirol.


Morgen starten we de dag met föhn aan de Noordkant. Met veel zon en een harde föhnwind is het hier zacht. Maar aan de Zuidkant is het al bewolkt geraakt. Uiteindelijk volgt hier regen. De sneeuwgrens pendelt tussen de 1800 en 1000 meter.


In de middag breekt de föhnstorm door aan de Noordkant en begint het overal flink te regenen. Aan de noordkant valt de sneeuw vanaf 1600 meter. Ten Oosten van de lijn Linz Graz blijft het ook in de middag nog lang flink zonnig. Hier is het dan ook lenteachtig met temperaturen richting de 20 graden. In de hoofdstad is de natuur al ontwaakt en lopen de bloesembomen al massaal uit. Hoe anders is dat nog in het hooggebergte met meters sneeuw.


Vrijdag ligt een stationair front boven Oostenrijk. Het is zwaar bewolkt en van tijd tot tijd regent het flink door. Sneeuw valt er vanaf 1100 meter, stijgend naar 1500 meter. Het blijft stormachtig in de bergen met een harde Westenwind. Door de regen blijft de temperatuur overal onder de 10 graden.

Zaterdag is het droger en schijnt de zon van tijd tot tijd. Daarbij blijft de harde westenwind doorwaaien. De sneeuwgrens ligt rond de 1700 meter.

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...