Vandaag vooral wisselvallig maar de lente keert terug

Weerbericht: vandaag vooral wisselvallig maar de lente keert terug

De enige dag waarover iets te melden is, is vandaag. Gisteren was het Kaiserwetter, zoals in Obertauern, en ook na vandaag wederom strak blauw. Vandaag is het voornamelijk wisselvallig met nu en dan regen. Boven de 1000 meter valt er sneeuw. Heel veel zal dat niet zijn, wellicht een centimeter of 5-10. Het is ook koeler dan de voorgaande dagen. Op 1500 meter is het slechts rond het vriespunt is het westen, tot -4° in het oosten en in de omgeving van Wenen. De wind is krachtig tot hard uit het noorden tot oosten. Het is dus een gure dag vandaag. De zuidelijke regionen blijven veelal droog.

Zondag

Morgen is het totaal anders. In de loop van de ochtend trekken alle wolken weg en wordt het een stralende dag. De temperatuur gaat ook weer omhoog en de wind gaat liggen. Alleen in het oosten en zuidoosten kan het nog een beetje waaien maar ook daar gaat de wind er uit. De temperaturen liggen van 7°c in het oosten tot rond de 12°c in “de neus van Oostenrijk”.

Maandag tot en met donderdag

Het blijft lenteachtig de komende dagen door een omvangrijk hogedrukgebied die boven Europa ligt.  In de ochtend is er wat vorst en kan er een mistbank zijn. De Zon brandt echter deze mist of nevel snel weg. De temperaturen stijgen met de dag een graadje om op donderdag rond de 17°c uit te komen. Wind is er nauwelijks. Niet echt spectaculair maar we mogen niet mopperen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht