Vandaag nog winter, maar de lente keert terug

Hohe Salve, 6 april 2021

Vandaag nog winter, maar de lente keert terug
Deze ochtend sneeuwt het soms flink door aan de Oostenrijkse Noordkant. Vooral in delen van Tirol en het Salzburgerland vallen flinke sneeuwbuien, lokaal kan er nog eens 10 tot 20 centimeter sneeuw bijvallen. In de loop van de dag wordt het droger en vanmiddag breekt de zon soms door. Daarbij is het onveranderd koud en guur, de noordwestelijke wind is matig tot krachtig en zorgt voor nog lagere gevoelstemperaturen. Op 1500 meter vriest het daarbij 11 graden midden op de dag.


Vanavond is het alweer bewolkt aan de noordkant en vanuit Duitsland nadert een volgend sneeuwsysteem. Zware sneeuwbuien vallen langs de gehele noordkant, opvallend is dat het in Vorarlberg stukken droger is. Hier heeft het hogedrukgebied nabij Frankrijk meer invloed. Opnieuw kan er nog eens 10 tot lokaal 20 centimeter vallen. Kortom het is echt diep winters.


Maar morgen verandert het stormingspatroon drastisch, met eerst nog een hogedrukgebied boven Oostenrijk breekt de zon steeds vaker door. Het is morgen overwegend droog en de temperaturen stijgen iets. Vanaf vrijdag gaat het roer verder om, de stroming draait naar het zuidwesten.


Daarmee keren de lente temperaturen ook weer terug. Het wordt niet uitgesproken warm maar met 15 tot 20 graden is het genieten.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht