Vandaag zomers, vanaf morgen koeler

Buien winnen terrein

Vandaag zomers, vanaf morgen koeler

Gisteren trokken een aantal buien over Oostenrijk, maar vandaag is het juist weer prachtig zomers. Toch is deze opleving van korte duur.

Vandaag is er volop ruimte voor de zon in grote delen van Oostenrijk. Alleen in ten zuiden van de hoofdkam is het bewolkt en in Karinthië valt regen bij 17 graden. Elders blijft het droog en is het genieten van zomerse condities. Het kwik loopt daarbij op naar 22 tot 28 graden. Perfect weer voor midden mei! Vanavond en ook komende nacht blijft de tweedeling in stand.

Morgenochtend is het eerst droog aan de noordkant, met af en toe zon. Aan de zuidkant is het opnieuw bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag ontstaan in Vorarlberg en Tirol onweersbuien, welke richting het oosten trekken. Voor de buien uit wordt het nog 21 tot 25 graden, na de buien is het beduidend koeler. Lokaal is kans op wateroverlast, maar ook hagel en windstoten behoren tot de opties.

Donderdag blijft het regenachtig en bewolkt aan de zuidkant, hier is het al enkele dagen absoluut geen zomerweer. Aan de noordkant kan het nog 19 tot 24 graden worden en is het drukkend warm. Uiteindelijk volgen hier opnieuw buien, waarbij de kans op onweer niet ontzettend groot is.

Vanaf vrijdag wordt het echt koeler en wisselvalliger. Het Pinksterweekend begint dan ook met buien en minder hoge temperaturen.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×