Vandaag zon, morgen opnieuw sneeuwval!

Vandaag schijnt de zon volop!

Vandaag zon, morgen opnieuw sneeuwval!
Na een zachte zondag met regen tot in de bergen, volgt vandaag beter weer. Op veel plaatsen schijnt geregeld de zon flink. Morgen volgt winterweer met opnieuw sneeuwval tot in de dalen.

Vanmorgen start de dag met lage wolkenvelden of mist in de dalen, maar op de bergen schijnt de zon al flink. In de loop van de dag lost de mist op en schijnt overal de zon. Wel trekken er velden met hoge sluierbewolking over. Vooral later op de dag kunnen de sluierwolken de zon soms wat afschermen. Het is nog relatief zacht, de vorstgrens ligt rond 1900 meter en op 1500 meter is het enkele graden boven nul.

Morgen start droog maar bewolkt, aan het eind van de ochtend volgen regen- en sneeuwbuien in Vorarlberg en later Tirol. Uiteindelijk volgen overal m.u.v. Karinthië enkele regen en sneeuwbuien. De sneeuwgrens daalt daarbij naar 1000 meter, en tegen de avond tot in alle dalen. Ook de avond en nacht verlopen bewolkt met enkele sneeuwbuien.

Woensdagochtend valt nog een laatste sneeuwbui. Enorme sneeuwhoeveelheden worden niet verwacht, maar het is wel mooi wit tot in de dalen. Overdag blijft het bewolkt en relatief koud, de vorstgrens ligt overdag rond 1000 meter. Hierboven kunnen de sneeuwkanonnen dus aan!

Donderdag en vrijdagochtend verlopen vriendelijk en zonnig. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag volgt een wintereinbruch. Het gaat flink sneeuwen tot in de dalen, de winter komt echt op gang!

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×