Vandaag zonnig, daarna flink wisselvallig met onweer

We kunnen eventjes bijkomen van een aantal koele en wisselvallige dagen. Onder een uitloper van een hogedrukgebied is het eventjes rustig. Maar helaas is het bijkomen maar van korte duur. Boven de oceaan ligt een nieuwe rit storingen klaar waar we vanaf morgennamiddag mee te maken gaan krijgen. Er wachten een aantal dagen met flink wisselvallig weer op ons. Daarbij is dagelijks kans op zware buien, soms met onweer en hagel.

Vandaag starten we de dag op veel plaatsen al zonnig. Her en der kan er nog wel wat restbewolking of nevel aanwezig zijn. Maar snel lossen ook deze wolken op. Wat volgt zijn een aantal flink zonnige uren. Maar in het midden en oosten van Oostenrijk ontstaan ook nieuwe stapelwolken welke zullen uitsmeren. Niet overal verloopt de middag dus flink zonnig. Het westen en zuiden houden het in ieder geval wel zonnig. Hier kan het vanmiddag nog 23 tot 25 graden worden, met maar weinig wind prima zomerweer hier.

Morgen, donderdag, begint de dag op veel plaatsen nog helder of zelfs zonnig. Maar al snel volgen vanuit Duitsland wolkenvelden. De middag verloopt dan grotendeels bewolkt en uit de bewolking kan een spatje regen vallen. Nog altijd hebben de modellen moeite met de hoeveelheid neerslag, het kan zomaar zo goed als droog blijven. Maar ook kan er nog wel eens een aantal millimeter vallen. Alles is afhankelijk van hoe actief het warmtefront blijft (1e front boven Nederland in de frontenlijn op de 1e kaart hierboven). In de avond en nacht volgt meer regen.

Vrijdagochtend trekt de regen weg naar Slovenië, maar volgen al snel de eerste buien vanuit Duitsland. Hierbij is onweer maar ook hagel mogelijk. Verspreid over de dag trekken er over heel Oostenrijk lijntjes over met onweersbuien. Tussendoor is het droog en kan de zon nog doorbreken. Met maar weinig wind is het dan gelijk drukkend warm met 22 tot 25 graden. Tijdens buien ligt het kwik ver onder de 20 graden. Ook na zonsondergang blijven er nieuwe buien ontstaan en vallen.

Zaterdag en zondag nagenoeg geen verandering in dit weerbeeld. Zaterdag trekt de wind wel aan in de bredere en vlakkere dalen, er zijn dan windstoten tot 80km/u mogelijk. Opnieuw vallen er zware buien. Zondag lijken de buien wat minder actief te zijn en zijn er ook wat langere perioden met droog weer.

Ook de maandag brengt nog weinig verandering. In totaal kan er 50 tot 70mm neerslag verspreid over 4 dagen met onweersbuien vallen. Van droogte zal dus geen sprake meer zijn.

Pas dinsdag wordt de atmosfeer stabieler en lijkt de trend ook iets warmer te worden. Laten we het hopen want zo langzamerhand komt de klad erin in de zomer van 2019.

Weather Underground PWS IBRIXE2
Weerstation FANtastisch Oostenrijk LIVE

Jeroen Elferink

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel Grote Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht