Vanmiddag stevige buien

Brixental gisteravond (22 mei 2024)

Brixental gisteravond (22 mei 2024)

Vanmiddag stevige buien

Voorlopig is het sterk wisselvallig weer in Oostenrijk. Vaak verloopt de ochtend vriendelijk, maar in de loop van de dag zullen buien ontstaan. Vanmiddag kunnen dit stevige buien zijn.

Vanmorgen is het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van veel zon en wolkenvelden. In sommige dalen komt ook mist of hangbewolking op de bergen voor. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken en later vanmiddag trekken stevige buien via Vorarlberg richting het oosten. Daarbij is kans op hagel en windstoten, als ook veel neerslag in korte tijd. Het wordt voor de buien uit nog 19 tot 22 graden.

Vanavond zijn nog een paar buien of regen mogelijk, in de nacht wordt het droog en volgen opklaringen. Door de vochtige lucht kan gemakkelijk mist of lage bewolking ontstaan.

Morgen lijkt het weerbeeld enigszins op dat van vandaag. Na een vriendelijke ochtend ontstaan nieuwe buien, maar dit keer zullen de buien minder talrijk zijn. Ook is de kans op onweer of hagel iets kleiner. Tegelijkertijd blijft het in de zuidelijke deelstaten een fractie droger. Het wordt 18 tot lokaal 24 graden.

Zaterdag leeft de buiigheid juist al tijdens de ochtend snel op, terwijl zondag langere droge perioden kent. Zaterdag wordt het 17 tot 21 graden, zondag 20 tot 25 graden. Na het weekend krijgen droge perioden vaker de overhand, maar de buienkans blijft redelijk hoog.

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×