Vanmiddag enkele (onweers)buien

Het weer is momenteel niet heel meegaand

Vanmiddag enkele (onweers)buien

Een koufront trekt de komende 36 uur van west naar oost over Oostenrijk. Hierdoor is het opnieuw minder fraai weer, vooral vanmiddag en morgen zullen buien vallen. Maar later deze week wordt het duidelijk mooier en beter.

Vanmorgen is het op Vorarlberg na overal nog droog met geregeld de zon erbij. In Vorarlberg is het al bewolkt en valt uit de bewolking af en toe regen of een bui. Vanmiddag raakt het op meer plaatsen bewolkt en volgen vanuit het westen meer buien, soms met onweer. Dit kan in het zuiden en oosten tot de avond nog duren. Sommige buien kunnen gepaard gaan met onweer of hagel, ook windstoten tot 70 km/uur zijn goed mogelijk. Voor de buien uit warmt de lucht nog op naar 17 tot 22 graden, tijdens regen is het veelal onder de 15 graden.

Vanavond blijft het regenachtig en ook vannacht is het vaak nat. In het oosten is nog altijd onweer of hagel mogelijk.

Vanaf 1800 meter valt morgen sneeuw

Morgen trekt het koufront door maar blijft het vrijwel de hele dag bewolkt en nat. Enkel in Vorarlberg en delen van Tirol wordt het tijdens de middag iets droger. Ook is het fris, de sneeuwgrens ligt op 1800 meter en in de dalen is het rond de 10 graden.

Woensdag breekt weer vaker de zon door en blijft het in het westen droog. Vanaf donderdag volgen een aantal warmere en zonnigere dagen, de temperatuur komt dagelijks uit tussen de 20 en 25 graden. Maar bij het stijgen van de temperaturen neemt ook de kans op onweer toe.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...