Vanmiddag lenteachtig met zon en 18 graden

Vanmiddag genieten van de zon en hoge temperaturen?

Vanmiddag lenteachtig met zon en 18 graden
Het is de komende tijd sterk wisselend weer in Oostenrijk met oa. storm en regen maar ook korte lenteachtige momenten en zon. Zo’n mooi lentemomentje zit er voor komende middag ook in. Deze ochtend is het vaak nog bewolkt met buien, vanmiddag is het juist lenteachtig.


Vanmorgen zorgt een warmtefront voor veel bewolking en enkele buien. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen de 1700 en 2100 meter. Kortom er valt vloeibare neerslag tot in de bergen. Tussen de buien door breekt af en toe de zon al kort door, maar over het algemeen heeft de bewolking nog de overhand. Ook staat er in de bergen een stormachtige westenwind.


Vanmiddag trekken de buien en bewolking weg naar het oosten en breekt vrijwel overal de zon goed door. Ook luwt de wind en stijgt de temperatuur flink. Het wordt een lenteachtige middag, in de meeste dalen stijgt het kwik naar 14 tot 18 graden. De 18 graden vinden we vooral in Tirol. Ook vanavond en komende nacht blijft het helder en zacht.

Morgenochtend is het nog altijd prima weer met een mix van wolkenvelden en zon. Maar de wind trekt opnieuw aan en op de bergtoppen komt er een harde tot stormachtige zuidwestenwind te staan. Uiteindelijk raakt het bewolkter en halverwege de middag volgen nieuwe regenbuien. Deze regen zet door in de avond waarbij de sneeuwgrens van 2100 naar 1600 meter zakt. In de nacht naar zaterdag volgt een koufront en valt de sneeuw zelfs weer tot de 1000 meter of nog iets lager.


Zaterdag is de winter tijdelijk terug in Oostenrijk. Vooral tijdens de ochtend vallen enkele sneeuwbuien, maar in de middag breekt de zon goed door. Op 1500 meter is het tijdens de ochtenduren ongeveer -8 graden. Wat volgt is een prachtige skidag. Zondag maakt de warme lucht opnieuw een opmars maar of het de lente lukt?

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×