Vanmiddag stevige buien, verder warm

Brixental gistermiddag, prachtig kaiserwetter!

Vanmiddag stevige buien, verder warm

De tweede herfstvakantieweek is begonnen en na een mooie zondag volgt vandaag duidelijk onstabielere lucht. In de loop van de dag ontstaan in vooral Vorarlberg en Tirol enkele stevige buien. Maar gelukkig is het niet overal slecht, en vanaf morgen schijnt de zon overal weer flink.

Vanmorgen beginnen we de dag bewolkt in het westen. De zon laat zich niet of nauwelijks zien in Vorarlberg en Tirol. Elders breekt de zon nog wel geregeld door maar zijn er ook dikke sluierwolken. Vanmiddag raakt het vrijwel overal bewolkt en vanuit Vorarlberg trekken enkele stevige buien richting het oosten. Lokaal is onweer tijdens de buien mogelijk. Ook kan het flink doorregenen met grote neerslaghoeveelheden in korte tijd. Maar aan de zuidkant blijft het juist tot de avond droog en vriendelijk. Het wordt maximaal voor de buien uit 18 tot 22 graden. Tijdens regen is het 5 tot 10 graden koeler.

Vanavond trekken de stevige buien door richting het oosten terwijl het in het westen droog wordt. Uiteindelijk wordt het vannacht droger met slechts lokaal een bui. Daarbij kan regionaal wat mist ontstaan.

Morgenochtend kan er nog een bui vanaf het Salzburgerland oostwaarts vallen. Maar al snel wordt het overal droog en volgen er brede opklaringen. De middag verloopt op de meeste plaatsen zonovergoten. Wel is de aangevoerde lucht een fractie minder warm met maximaal 18 tot 20 graden.

Vanaf woensdag is het een aantal dagen prachtig kaiserwetter. De zon schijnt flink en dagelijks wordt het minimaal 20 graden. In sommige dalen langs de noordkant kan het met föhn zomaar 24 of 25 graden worden. Mogelijk dat enkele warmte records worden verbroken. Een einde aan het mooie weer is vooralsnog niet zichtbaar. Kortom dat wordt genieten van prachtig weer in de Oostenrijkse Alpen. Dat is wel bijzonder zo laat in het jaar.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Banner CMP Groot 1200x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...