Vanmiddag zware onweersbuien

De grote hitte van de afgelopen tijd komt vandaag gelukkig tot een einde. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Vanmiddag zullen er namelijk zéér zware onweersbuien ontstaan. De buien ontstaan op een koufront die vanmiddag Oostenrijk binnentrekt.

Deze ochtend starten we nog flink zonnig. Wel is de lucht vrij troebel van oa. Saharazand maar ook smog afkomstig uit Duitsland. Daarbij stijgt het kwik razendsnel tot boven de 30 graden. Echter rond het middaguur zien we de eerste buien boven Beieren ontstaan.

Deze buien groeien vanmiddag verder uit tot zeer zware onweersbuien. De onweersbuien zullen zich lijnvormig opstellen en van noordwest naar zuidoost over Oostenrijk trekken. Daarbij is vooral in Tirol, Salzburgerland en Oberösterreich kans op golfballen hagel, zware windstoten en wateroverlast. De kleinste kans op onweer is weggelegd voor Oost-Tirol en het Burgenland. Voor de buien uit wordt het nog één maal zeer heet, 33 tot 38 graden.

Morgen volgt een tamelijk wisselvallige dag. In de ochtend volgen al regenbuien vanuit Duitsland. In de loop van de ochtend en middag activeren deze buien en is er lokaal wateroverlast en zwaar onweer mogelijk. Nergens wordt het meer 30 graden, maar met 24 tot 29 graden tussen de buien door is het zeker niet koud.

Woensdag lijkt een beetje op de dinsdag. Al zijn de buien minder talrijk en heftig. Ook wordt het weer een graadje warmer. Donderdag volgt een vrij stabiele dag met geregeld zon en temperaturen tussen de 25 en 31 graden. Slechts lokaal is een bui mogelijk. Prima zomerweer dus!

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht