Vanuit Tirol is reizen alleen nog mogelijk met een negatieve test

Europabrucke Tirol

Vanuit Tirol is reizen alleen nog mogelijk met een negatieve test

Gezien de verspreiding van de Zuid-Afrikaanse coronamutatie is Tirol vanaf vrijdag tien dagen een verplichte testzone. Dat maakte bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) bekend tijdens een persconferentie.

Wil je Tirol verlaten, dan moet je een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 48 uur. De uitzondering is Oost-Tirol. Ook kinderen tot 10 jaar hebben geen negatieve test nodig

De maatregel zijn aangekondigd door Sebastian Kurz. Ook werd er meegedeeld dat het AstraZeneca-vaccin significant minder werkzaam was in de Zuid-Afrikaanse variant. “Alles moet er aan gedaan worden om de uitbraak van het virus te stoppen. Vooral in de gemeente Schwaz moet het virus gestopt worden en er moet voorkomen worden dat het virus naar een ander Bundesland of deel van Oostenrijk overslaat.”

Bovengenoemde maatregelen zijn afgesproken met de Tiroolse deelstaat.

Boetes!

De landsgrenzen worden gecontroleerd door politie en het leger. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) zullen ongeveer 1.000 functionarissen dienst hebben. Als je zonder test wordt betrapt, kun je een boete verwachten van maximaal 1.450 euro.

SkiWelt FANtastisch Oostenrijk Skipak

Bron: Tiroler Tageszeitung

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...