Vanuit Uttendorf naar de omgeving Rudolfshütte

Uttendorf RudolfsHütte

Vanuit Uttendorf naar de omgeving Rudolfshütte

We kregen een ingezonden stuk van Anneke vd Meulen die ook graag aandacht wil geven aan een mooie toch vanuit Uttendorf richting de Rudolfshütte.

“Het zomerseizoen breekt bijna weer aan. Het leek mij leuk om eens minder bekende pareltjes te benoemen. Bekend zijn bv. de Grossglockner Hochalpenstrasse of de Krimmler Wasserfälle, maar het Salzburgerland heeft zoveel meer te bieden, vooral als je van wandelen of fietsen houdt. Bijkomend voordeel is dat het meestal ook nog gratis is. In het Ober-Pinzgau aan de Salzach, ligt het plaatsje Uttendorf. Een rustig dorpje met in het midden een prachtig – schoon – en niet duur pension, Pension Koch.

Pension Koch Uttendorf

Heerlijk na een lange dag van fietsen of wandelen. Vanuit dit dorp kun je alle kanten op. Het Salzburgerland heeft veel te bieden.
Bij Uttendorf begint de mooie weg door het Stubachdal. Eerst gaat het langzaam omhoog langs het riviertje de Stubach. Na ongeveer 10 km draait de weg in bochten (13) scherp omhoog naar het oosten, richting Enzingerboden (1470m). Een prachtige weg omhoog met schitterende vergezichten.

Uttendorf RudolfsHütte

De weg omhoog kun je ook met de bus gaan en naar beneden lopen. Fietsend omhoog is helemaal prachtig. Eenmaal op Enzingerboden aangekomen kun je even wat drinken en of eten in een restaurantje en vervolgens kun je of omhoog lopen of met de gondel verder naar de Rudolfshütte. (2315m). Vanaf de Rudolfshütte is het nog mogelijk om naar de Medelskopf (2770m) te wandelen; een mooie tocht omhoog die ongeveer anderhalf uur in beslag neemt. Vanaf de top geniet  je van prachtige vergezichten. Ook kun je ervoor kiezen om vanaf de Rudolfshütte naar beneden te lopen. Meestal zelfs door de sneeuw.

Uttendorf RudolfsHütte

Je valt van de ene verbazing in de andere.  Voor wie van een sportieve vakantie houdt is deze tocht zeker aan te bevelen. Werkelijk een pareltje. Een dag genieten.”

Uttendorf RudolfsHütte

Uttendorf RudolfsHütte 

Anneke bedankt voor je inzending en mocht je nog meer bijdrages hebben dan zijn wij daar zeker benieuwd naar.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×