Vanuit Uttendorf naar de omgeving Rudolfshütte

Uttendorf RudolfsHütte

Vanuit Uttendorf naar de omgeving Rudolfshütte

We kregen een ingezonden stuk van Anneke vd Meulen die ook graag aandacht wil geven aan een mooie toch vanuit Uttendorf richting de Rudolfshütte.

“Het zomerseizoen breekt bijna weer aan. Het leek mij leuk om eens minder bekende pareltjes te benoemen. Bekend zijn bv. de Grossglockner Hochalpenstrasse of de Krimmler Wasserfälle, maar het Salzburgerland heeft zoveel meer te bieden, vooral als je van wandelen of fietsen houdt. Bijkomend voordeel is dat het meestal ook nog gratis is. In het Ober-Pinzgau aan de Salzach, ligt het plaatsje Uttendorf. Een rustig dorpje met in het midden een prachtig – schoon – en niet duur pension, Pension Koch.

Pension Koch Uttendorf

Heerlijk na een lange dag van fietsen of wandelen. Vanuit dit dorp kun je alle kanten op. Het Salzburgerland heeft veel te bieden.
Bij Uttendorf begint de mooie weg door het Stubachdal. Eerst gaat het langzaam omhoog langs het riviertje de Stubach. Na ongeveer 10 km draait de weg in bochten (13) scherp omhoog naar het oosten, richting Enzingerboden (1470m). Een prachtige weg omhoog met schitterende vergezichten.

Uttendorf RudolfsHütte

De weg omhoog kun je ook met de bus gaan en naar beneden lopen. Fietsend omhoog is helemaal prachtig. Eenmaal op Enzingerboden aangekomen kun je even wat drinken en of eten in een restaurantje en vervolgens kun je of omhoog lopen of met de gondel verder naar de Rudolfshütte. (2315m). Vanaf de Rudolfshütte is het nog mogelijk om naar de Medelskopf (2770m) te wandelen; een mooie tocht omhoog die ongeveer anderhalf uur in beslag neemt. Vanaf de top geniet  je van prachtige vergezichten. Ook kun je ervoor kiezen om vanaf de Rudolfshütte naar beneden te lopen. Meestal zelfs door de sneeuw.

Uttendorf RudolfsHütte

Je valt van de ene verbazing in de andere.  Voor wie van een sportieve vakantie houdt is deze tocht zeker aan te bevelen. Werkelijk een pareltje. Een dag genieten.”

Uttendorf RudolfsHütte

Uttendorf RudolfsHütte 

Anneke bedankt voor je inzending en mocht je nog meer bijdrages hebben dan zijn wij daar zeker benieuwd naar.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Mesnerwirt Westendorf

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht