Vechtpartij op de piste, in het gezicht getrapt met snowboardschoen

Skijuwel Wildschönau

Vechtpartij op de piste, in het gezicht getrapt met snowboardschoen

In Wildschönau vond woensdag een uiterst brutale woordenwisseling plaats tussen onbekende mensen en enkele minderjarigen op een skipiste. Een 14-jarige jongen werd met een snowboardschoen in zijn gezicht getrapt. Een 18-jarige raakte bewusteloos nadat zij in haar gezicht was geslagen.

Aanleiding voor de vechtpartijen is mogelijk de skistijl van een 19-jarige die uit Nederland komt en met zijn gezin op vakantie is in Tirol.

Geschil over bijna-botsing

Een onbekende man stond met een kind aan de rand van de piste toen de 19-jarige blijkbaar te dicht bij hen beiden langs gleed om ze te ontwijken. Er kwam nog een onbekende man langs. Eerst brak er een verbale en daarna fysieke ruzie uit, waarbij ook de broers en zussen van de 19-jarige vakantieganger uit Nederland betrokken waren.

Toen de 18-jarige zus de ruzie probeerde te sussen, sloeg een van de onbekende mannen haar zo hard in het gezicht dat ze even bewusteloos was. De 14-jarige broer van de jonge vrouw en man viel en een van de mannen schopte hem met een snowboardschoen in zijn gezicht. De twee mannen vluchtten met hun kind.

De politie is op zoek naar de daders

De jonge vrouw werd door het reddingsteam naar het ziekenhuis van Kufstein gebracht. Haar jongere broer ging alleen naar het ziekenhuis. De politie is nu op zoek naar de onbekende mannen en vraagt ​​om informatie.

Een man is ongeveer 30 jaar oud en heeft een volle bruine baard. Hij droeg een rode jas. De tweede man die wordt gezocht is eveneens ongeveer 30 jaar oud. Hij draagt ​​een bril en droeg een blauwe jas. Beide mannen spraken Duits en minstens één van de twee was onderweg met een snowboard.

Laten we hopen dat deze mensen snel worden opgepakt.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...