Veel bewolking en frisser, komt de herfst nu echt?

Gaan we eindelijk weer deze beelden zien in Oostenrijk?

Veel bewolking en frisser, komt de herfst nu echt?

Vandaag is de wind naar het noorden omgegaan en volgt vanuit Duitsland bewolking en lagere temperaturen. Met name in het noorden en oosten is het een stuk frisser. Begint dan nu echt de herfst?

Vanmorgen zien we een tweedeling in Oostenrijk, in Karinthië en Vorarlberg schijnt de zon nog terwijl het elders bewolkt raakt. Uit dikkere bewolking valt in de noordoosthelft af en toe ook wat lichte regen of motregen. Deze bewolking breidt gaandeweg de dag ook uit naar de overige deelstaten. Vooral in de regio Salzburgerland kan het vandaag flink tegenvallen. Het wordt maximaal 16 tot 19 graden in gebieden met bewolking, voor de bewolking uit wordt het nog 22 tot 24 graden.

Ook maandag is er veel bewolking aanwezig in Oostenrijk, vooral ten oosten van de lijn Salzburg-Klagenfurt heeft de zon het flink moeilijk. Maar in ten westen van deze lijn breekt gaandeweg de dag steeds beter de zon door. Het wordt maximaal 17 graden in het oosten tot 24 graden in Bregenz of Villach. In sommige gebieden is het dus echt herfst, terwijl het uiterste westen en zuidwesten amper wat meekrijgt van het dipje.

Het is inderdaad een dipje, want dinsdag draait de wind weer naar het zuidwesten. Hierdoor stroomt opnieuw erg warme lucht uit over Oostenrijk. Hoewel de ochtend nog wat frisser start, stijgt dinsdagmiddag de temperatuur met veel zon naar 22 tot 25 graden.

Ook woensdag én donderdag verlopen warm en zonovergoten. Het blijft warm en stabiel nazomerweer, waarbij we inmiddels hard op weg zijn naar één van de warmste oktobermaanden ooit. Het past perfect in de lijn met alle weerextremen (vooral warmterecord na warmterecord) die we dit jaar al hebben gehad.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...