Veel bewolking en oplopende temperaturen

De zon krijgt het de komende dagen moeilijk

Veel bewolking en oplopende temperaturen
Na een prachtig weekend met verse sneeuw en zon, volgt vanaf vandaag een overgang niet minder fraai weer. Ook hebben we te maken met oplopende temperaturen.

Vandaag komt er meer bewolking voor dan de voorgaande dagen, tijdens de ochtend gaat de zon al vaak schuil achter een dik wolkenpakket. In de loop van de ochtend komen er ten noorden van de hoofdkam wel af en toe scheuren in het wolkendek, waardoor het regionaal nog best even zonnig weer kan zijn. Tijdens de middag sluit het wolkendek alsnog waardoor de maandag overal weer bewolkt eindigt. Uit de bewolking valt in Oost-Tirol en Karinthië soms een spatje regen of sneeuwvlok. Het wordt maximaal 6 graden in de dalen rondom Lienz, tot 14-17 graden aan de Alpennoordkant. Tot een hoogte van 1800 meter dooit het.

Morgen is er weinig ruimte voor verandering. Opnieuw overheerst de bewolking en uit de bewolking valt in Oost-Tirol en Karinthie opnieuw wat neerslag. Ten noorden van de hoofdkam lijkt de bewolking wel wat dikker te zijn dan vandaag. In de dalen is het veelal 7 tot 14 graden, de vorstgrens ligt tussen 1500 meter in Vorarlberg en 1900 meter in Karinthië.

Ook woensdag heeft de bewolking de overhand, het is overal niet heel fraai weer. Uit de bewolking valt verspreid over Oostenrijk wat regen of sneeuw. De sneeuwvalgrens pendelt daarbij tussen 1200 en 1600 meter.

Donderdag volgt een vriendelijkere en drogere dag, het wolkendek breekt en de zon komt vaker door.

Maar vanaf vrijdag bereiken oceaanstoringen Oostenrijk. Föhn en regenmomenten wisselen elkaar af, het blijft daarbij te warm voor de tijd van het jaar. Mogelijk stijgt het kwik geregeld naar lenteachtige waarden.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...