Veel neerslag maar eind van de week droger

Weerbericht Saalbach 30-08-2020 12-53
Saalbach 30-08-2020 12:53 uur.

Veel neerslag maar eind van de week lijkt het weer droger te worden, voorlopig moeten wij het doen met een weertype waaraan je denkt dat het herfst is.

Zo was het gisteren al bar en boos met veel neerslag waarbij het Zillertal getroffen werd door vallende rotsblokken, ook steeg het water in de Ziller. Door een regengebied dat vanuit Italië richting Oostenrijk ging had men in de omgeving van Schwaz, Innsbruck Land en Kufstein redelijk veel overlast door de hoeveelheid neerslag. Er was toen al berekend dat er tot dinsdag tussen de 30 en 60 mm regen kan gaan vallen.

weerbericht neerslag

De neerslag van gisteren en komende dagen. © WXCharts

De afgelopen nacht trokken de laatste onweersbuien richting het oosten. Vandaag blijft het regenachtig waarbij het in het noorden en oosten langer zonnig en droog blijft, maar ook hier zal het uiteindelijk gaan regenen. In het westen en zuiden start men de ochtend met een wisseling van wolken en zon, echter zal hier de eerste regen vanaf de middag vallen. De dag begint met een temperatuur tussen de 9 en 17 graden, dit stijgt naar waarden tussen de 16 en 25 graden. Het warmst wordt het in het oosten maar op 2000 meter wordt het een stuk koeler met een maximum van 4 tot 8 graden.

Dinsdag wordt weer een natte dag maar tussen de buien door kan de zon zich even laten zien, in Karinthië en Ost Tirol kan het droog blijven. Op de bergen en in het oosten waait een sterke noordwestenwind. Bijna voelt het alsof het herfst is met maximale waarden tussen 12 en 20 graden, alleen in Karinthië is het 22 graden worden. Op 2000 meter wordt het niet warmer dan 2 tot 8 graden.

Verdere trend

Weerbericht komende 5 dagen

Woensdag zal er aan de noordkant van de Alpen restbewolking te zien zijn, voor de rest begint de dag zonnig. Zo tegen de middag zal vooral in de bergen wat regen- en onweersbuien kunnen vallen, in de rest van het land zal het droog verlopen.  De maximale waarden liggen tussen de 15 en 23 graden. De donderdag is een mengeling van zon, wolken en mist, echter kunnen er in de middag een paar regen- of onweersbuien voorkomen, vooral in de bergen. De kans hierop is het grootst in Stiermarken, Niederösterreich en Karinthië. Met een beetje wind zal de temperaturen stijgen naar 16 tot 24 graden. Vrijdag zal het meestal zonnig zijn en waarschijnlijk droog, maximum zal liggen tussen de 18 en 26 graden.

Maar meer hierover in ons volgende weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel.

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Turner Banner

Solden grote banner

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...