Veel ongelukken met jonge wintersporters

crash

ter illustratie

Veel ongelukken met jonge wintersporters

Vrijdag raakten talloze wintersporters gewond bij ongelukken op de skipistes van Tirol. Een onbekende man skiede  over een hand van een vrouw die eerder in het skigebied Glungezer was gevallen en vluchtte. Twee tieners liepen hoofd- en beenwonden op.

In het skigebied Wilder Kaiser Brixental hebben vrijdag twee ongevallen plaatsgevonden waarbij jongeren betrokken waren. Volgens de politie verloor een 15-jarig Duits meisje de controle over haar ski’s en botste tegen een vangnet in de buurt van het dalstation van de Rigibahn-stoeltjeslift. Ze liep een hersenschudding en blauwe plekken op haar linkerdij op.

Een 13-jarige Belgische jongen raakte ook gewond aan zijn linkerdij. Volgens de politie kon hij niet meer remmen en botste tegen het draaihek bij het dalstation van de Schernthannlift. Beide tieners werden naar het ziekenhuis van Kufstein gevlogen.

Skier skiet over hand van vrouw

Een 28-jarige Duitse vrouw liep vrijdagmiddag in het skigebied Glungezer ernstige snijwonden op aan haar hand. Ze viel en zette zich met haar linkerhand schrap op de helling. Op hetzelfde moment skiet  een skiër over haar hand, waardoor ze ernstig gewond raakte.

Volgens de politie heeft de skiër het incident mogelijk opgemerkt, maar is hij niet gestopt. Hij was ongeveer 180 cm lang en droeg een oranje dons jack. Hij en eventuele getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau van Fulpmes. De vrouw werd naar het ziekenhuis van Hall gebracht. Sinds november zijn er ongeveer 40 gevallen van botsingen op de skipiste geweest. Weet dat er zelf gevangenissen straffen al zijn geëist tegen skiërs die gevlucht zijn .

Twee beginners kwamen met elkaar in botsing

In het skigebied Schlick 2000 in het Stubaital botste een 21-jarige snowboard (beginner) tegen een beginnende skiër die op de piste stond. De Duitse skiester, eveneens 21, viel en verwondde haar rechteronderbeen. Na de eerste hulp bracht het pistereddingsteam haar naar het dal voor medische behandeling.

De piste condities zullen komende week gaan verbeteren in de skigebieden. Tevens is de grote vakantiedrukte dan ook een stuk minder. Laten we hopen dat de ongelukken dan ook worden gereduceerd.

Kitzbühel Hahnenkamm Hahnenkammrennen Helikopter

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×