Vanavond veel regen, zaterdag tropisch

Buien blijven het weerbeeld bepalen de komende dagen

Vanavond veel regen, zaterdag tropisch

Vanmorgen overheerst de bewolking in grote delen van Oostenrijk. Slechts af en toe breekt de zon door en vanuit het zuidwesten uit valt al snel de eerste regen. Vanmiddag breidt deze regen zich uit over vrijwel heel Oostenrijk. Alleen het uiterste noorden tegen Tsjechië aan en het zuidoosten nabij Slovenië houden het droger. In de westelijke deelstaten valt de meeste neerslag. Hier kan het flink doorregenen. De temperatuur stijgt vanmiddag voor de regen uit naar 20 tot 24 graden. Tijdens neerslag koelt het af tot onder de 20 graden.

Tijdens de avond en in de nacht blijft het flink doorregenen in met name Tirol en het Salzburgerland. Tot morgenochtend valt er op sommige plaatsen opnieuw een flinke hoeveelheid! Er kan 50 tot 70 mm vallen, lokaal nog meer. Wateroverlast is dan ook goed denkbaar.


Morgenochtend start de dag nog met bewolking waaruit van tijd tot tijd regen valt. Gedurende de ochtend trekt de regen weg naar het oosten en breekt de zon steeds vaker door. Wel ontstaan er enkele stapelwolken waaruit soms buien kunnen vallen. De temperatuur ligt erg laag voor de eerste decade van augustus met 17 tot maximaal 22 graden.

Vrijdag volgt een prima weerdag. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en tot het middaguur blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens de middag zijn enkele korte maar niet zo felle regenbuien mogelijk, maar er zullen genoeg plekken zijn die het droog houden. De temperatuur stijgt naar 22 tot 26 graden.

Temperatuur op 1000 meter zaterdagmiddag

Zaterdag draait de wind naar het zuiden en bereikt zeer hete lucht vanuit de Sahara Oostenrijk. Na een zonnige ochtend stijgt het kwik razendsnel, het wordt in de meeste dalen 29 tot 34 graden. Perfect zwembadweer! Tijdens de namiddag volgt in het westen meer bewolking op nadering van een koufront. Tijdens de avond en nacht zijn een aantal felle onweersbuien mogelijk.

Zondag is het koeler met buien maar vanaf maandag breekt een periode met stabiel zomerweer aan.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Langs deze weg willen we onze lezers ook een leuke aanbieding laten zien voor als je bijvoorbeeld niet naar Oostenrijk zou gaan. Je kunt dit sup-board overigens zeker gebruiken op de meren van Oostenrijk. 

We hebben nog een aantal sup-boards gezien die voor een vriendenprijs te koop zijn. Normaal gesproken kost deze sup € 360,- nu € 294,95 + een gratis waterdichte zak om mee te nemen op de SUP! t.w.v. €19,99 euro

Heb je interesse klik dan HIER.

2117 Sup banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht