Veel regen, wateroverlast en zware sneeuwval


Veel regen, wateroverlast en zware sneeuwval

Het is deze vrijdag absoluut geen fraai weer in Oostenrijk. Een sterk ontwikkeld lagedrukgebied zorgt deze ochtend voor veel regen en zware sneeuwval in de bergen. In de loop van de dag wordt het wel geleidelijk iets beter.

Vanmorgen is het bewolkt en flink regenachtig in heel Oostenrijk. Vrijwel nergens is het droog. Daarbij regent het soms stevig door, met name in het noorden en westen van het land. In de bergen valt deze ochtend sneeuwval, sneeuw vanaf 1400 tot 1800 meter. Lokaal dus tot onder de loofbomen grens, en hier valt meteen een dik pak sneeuw. Zo moet rekening worden gehouden met een sneeuwdump in de bergen. Tegelijkertijd stijgt het risico op wateroverlast.


Vanmiddag blijft het regenen in Vorarlberg en Tirol, elders krijgen droge perioden iets meer de overhand. In Karinthië ontstaan enkele felle regen- en onweersbuien. Met name in Vorarlberg gaat 100 tot 150 millimeter regen vallen. Lokaal kan dit nog wel wat meer zijn. Hou lokale berichtgeving in de gaten, de kans op overstromingen en andere vormen van wateroverlast zijn hier en in Tirol groot! De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 10 graden in de regen tot 14-17 graden met droge perioden. Op 2000 meter is het maximaal 0 graden.

Ook vanavond en vannacht blijft regen aanhouden in Vorarlberg en Tirol, elders valt een enkele regen of onweersbui.

Morgen vallen eerst nog buien, in de loop van de dag wordt het iets droger en komt soms de zon erbij. Al blijft een bui later op de dag nog altijd mogelijk. Ook stijgt de sneeuwvalgrens weer terug tot in het hooggebergte. De temperatuur loopt op naar 14 tot 19 graden.

Zondag en maandag blijven in het teken staan van bewolking en buien, de zon zien we slechts kort. Vanaf dinsdag staat een weersverbetering op het programma, mogelijk volgt later in de week warm en zonnig zomerweer.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×