Veel regen zorgt voor problemen!

Zal zaterdag de regen weer terugkomen?

Het is nog even doorbijten maar de vele regen dat in het westen van het land valt begint nu toch wel problemen op te leveren, vooral in Vorarlberg en Tirol is er heel veel gevallen. En de regen is nog niet voorbij afgelopen nacht viel er meer bij. Alleen in het zuiden bleef het overwegend droog. De neerslag zal tussen de 1700 en 2000 meter vallen in de vorm van sneeuw.

De grote hoeveelheid aan neerslag heeft gisteren en maandag gezorgd voor veel problemen. Volgens Dieter Vondrak van het Wasserwirtschaft Land Vorarlberg vervoert Bregenzerache momenteel heel veel water dat niet jaarlijks voorkomt.  Maar dit is niet verontrustend. Ook de afvoersnelheid in de Leiblach is ongewoon hoog. Daar spreekt Vondrak over een gebeurtenis die slechts om de tien jaar plaatsvindt (bron).

Ook zijn er drie modderstromingen geweest één in Langen bij Bregenz, één in Eichenberg en één in Ammenegg-Bödele. Ook delen van de A14 moesten worden afgesloten door de grote hoeveelheid neerslag. Bij het knooppunt Dornbirn-Nord, omdat er een klein meer was ontstaan.

Bron

De afgelopen 24 uur is er bij het weerstation Tannheim (Tirol) 87,1 mm regen gevallen, dit is niets in vergelijking bij het weerstation Alberschwende (Vorarlberg) waar in 24 uur even 146,4 mm viel (Op de ORF site heeft men zelfs melding gemaakt van 198 mm)

Vandaag

Ondanks dat het ten zuiden van de hoofdkan zonnig en droog is moet in de ochtend de rest van Oostenrijk nog de zure appel inslikken, ten noorden van de hoofdkam overheerst de bewolking en kan het zo nu en dan regenen. De wind zal vandaag zwak tot matig zijn vanuit het westen. In de middag zal op meerdere plekken de zon te voorschijn komen, met temperaturen in de ochtend tussen de 6 tot 14 graden. In de middag stijgt het naar 14 tot 23 graden.

Donderdag en vrijdag: eindelijk droog

Morgen zal het eindelijk in grote delen van het land droog zijn met zon, in het noorden en oosten kan er een bui vallen en zijn er nog steeds wolken te zien. De wind komt uit het noord tot noordwest en waait matig. De zon zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 19ºC en 22ºC ligt. In de ochtend is het 6 tot 14 graden.

De vrijdag zal zo goed als wel hetzelfde verlopen als de donderdag, het is droog met een paar wolken. De wind waait matig vanuit het westen tot noordoosten. Ook de temperaturen zijn ongeveer hetzelfde. In de ochtend tussen 7 en 12 graden, in de middag ligt dit tussen de 18 en 24 graden.

Twee heerlijke dagen om even bij te komen van de hevige regenval van de afgelopen dagen.

Weekend:

Zoals het er nu uitziet komt zaterdag de regen terug. Hoeveel dat zal zijn dat gaan we de komende dagen bekijken. Aan de temperaturen zal weinig veranderen, deze liggen tussen 8 en 12 graden in de ochtend en tussen 17 en 23 graden in de middag.

Hoeveelheid neerslag

Hier een compleet overzicht hoeveel mm neerslag er is gevallen in de diverse weerstations, zoals eerder gemeld was er een heuse weeralarm om 21:00 uur gisteravond gold er code rood in een deel van Vorarlberg (bron). Voor de actuele standen zie hier.

Regenstanden 21-05-2019 15:00 uur MM
Alberschwende 197
Bregenz 181
Dornbirn 145
Kössen 110
Tannheim 105
Achenkirch 90
Braunau/Ranshofen 49

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht