Veel ruimte voor de zon deze dagen


Veel ruimte voor de zon deze dagen

Vandaag komen we weer onder invloed van een nieuw hogedrukgebied te liggen. De buien die gisteravond nog vielen zijn deze ochtend weggetrokken richting de Balkan en vanuit Duitsland klaart het flink op. Vanaf zonsopkomst is het aan de noordkant eigenlijk op enkele mooi weer wolken na strak blauw. In de middag wordt dit ook het geval op steeds meer plekken aan de zuidkant. Doordat de wind nog uit het noorden waait is het niet uitgesproken warm, maximaal 14 tot 18 graden. Maar met niet al te veel wind is het genieten.


Morgen en zondag verschuift het hogedrukgebied richting de Noordzee en een uitloper hiervan ligt helemaal tot over Oostenrijk. Het blijft rustig en aangenaam lenteweer. Wel trekken er zaterdag maar ook zondag een paar wolkenvelden over. Het blijft droog en de temperatuur kan met zonneschijn stijgen naar een graad of 20 á 21. Op 1500 meter is het 5 of 6 graden boven nul. Aangenaam lenteweer zo!

Na het weekend blijft het nog wel even een 2-tal dagen milder maar helaas zet het mooie weer niet door. Laatste modelberekeningen laten een lagedrukgebied vanaf Spanje richting Polen trekken, recht over Oostenrijk. Bijbehorend warmte-sector trekt ten oosten langs de eerst nog potentiele 25 graden-kans schiet regelrecht langs onze neus. Daarbij vallen buien en woensdag komen we aan de verkeerde kant van het laag terecht. Daarbij wordt het vanaf woensdag weer gevoelig frisser.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...