Veel skigebieden sluiten doordeweeks

Schattberg Saalbach 09-01-2021

Lege liften en pistes in Saalbach 09-01-2021 © Marlieke

Veel skigebieden sluiten doordeweeks omdat er te weinig mensen komen, onder andere in Tirol en Salzburgerland sluiten veel skigebieden doordeweeks de liften.

De lockdown waarin Oostenrijk sinds 16 november al in zit weegt zwaar, naast de liften die wel draaien maar weinig mensen gebruik van maken is het ook kommer en kwel in de horeca. Zeker na de kerstvakantie zijn er nauwelijks bezoekers geweest, op de pistes van Zell am See waren vorige week maar totaal 1500 gasten per dag aanwezig aldus Erich Egger bestuurslid van de Schmittenhöhebahn AG. De komende week wordt een verdere daling verwacht.

Te weinig bezoekers

Was er eerst sprake dat de Horeca op 7 januari open mocht maar door nieuwe maatregelen is het onbekend wanneer zij open mogen. Maar skiën mag wel maar alleen door inwoners van Oostenrijk zijn. In de kerstvakantie was het nog “druk” met lokale inwoners die in hun vakantie de pistes op konden, maar dat is nu voorbij. De pistes en liften zijn zo goed als leeg, Rauris rekent met 50 tot 60 personen per dag. Met dit lage aantal bezoekers is er helemaal geen winstgevendheid meer ”, aldus Siegfried Rasser directeur van de Rauriser Bergbahnen.

Door het gebrek aan bezoekers willen menig skigebied doordeweeks haar deuren sluiten.

Hopen op februari maart

De schade is groot niet alleen bij de Bergbahnen maar ook in de horeca, de opening van de skigebieden tijdens de kerst is meer een doekje voor het bloeden aldus Egger. Het is hopen dat (binnenlandse) toerisme in februari en maart weer mogelijk is. Maar zelfs dan is dit om de schade enigszins te beperken, er wordt al door sommige skigebieden overwogen om in februari een vervroegde einde van het seizoen te maken. Volgens Eggers is er een daling van gasten van 85 tot 90%.

Bron: orf.at, tt.com, kurier.at

Lees ook ons Liveblog.

Wel zijn we een aantal gebieden tegen gekomen die doordeweeks wel open blijven maar er zullen zeker wat liften gespaard gaan worden die in het weekend wel open zijn.

In St Johann in Tirol geeft men ook prima aan welke liften er open zijn en sturen de tourskiers een andere kant op zodat men niet in elkaars “vaarwater” zit.

Tot 24 januari is de Rifflsee als skigebied open voor skiërs en doordeweeks voor de tourskiers.

Het gebied van SkiWelt Wilderkaiser Brixental is doordeweeks gewoon open!

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...