Veel sneeuw en winterkou vanaf morgen in Oostenrijk

Afgelopen week waren de sneeuwruimers in Solden al druk in de weer, dit beeld gaan we vanaf morgen op meer plekken zien!

Veel sneeuw en winterkou vanaf morgen in Oostenrijk

Als je als weerman en wintersportliefhebber zelf weerkaarten voor eind november mocht intekenen, dan waren dit toch wel echt de kaarten die ik zou tekenen. Het wintersportseizoen kan gewoon domweg niet mooier beginnen als dit jaar. Vandaag is het echt een zonnige rustdag voordat de winter een inval tot in alle dalen maakt. Zo gaat er veel sneeuw vallen en lijkt de winterkou ook nog eens een blijvertje te zijn.

Goed, voordat het zover is, eerst het weer nog van vandaag. Deze donderdag profiteert Oostenrijk van een uitloper van een hogedrukgebied ten westen. Deze ochtend is het her en der in de dalen mistig, maar in de bergen schijnt de zon. Daar waar het helder is begint de dag ook koud met temperaturen ruim onder nul. In de loop van de dag lost de mist op en schijnt overal de zon uitbundig. Het wordt maximaal 3 tot 7 graden.

Morgen start de dag ook nog vriendelijk, maar de noordenwind trekt al behoorlijk aan. Uiteindelijk volgen gedurende de ochtend de eerste buien vanuit Duitsland. Bij aanvang ligt de sneeuwgrens rond 1400 meter, maar in de loop van de dag zakt deze al naar 1000 meter. Het regent dus nog geruime tijd in de meeste dalen, maar in de bergen valt al sneeuw.

Morgenavond bereikt de echt koude luchtsoort Oostenrijk. Het sneeuwt stevig door bij een sneeuwgrens die wegzakt tot in alle dalen.

Zaterdag is het op en top winterweer, verspreid langs de noordkant vallen stevige sneeuwbuien in de nordstau. Het is op alle hoogtes onder nul en het sneeuwt soms stevig door. Droger blijft het haast vanzelfsprekend bij een noordstroming in Karinthië en Oost-Tirol. Hier worden ook geen dump taferelen verwacht.

Ook zondag blijven sneeuwbuien vallen, maandag wordt het droger. Tot die tijd valt in de meeste skigebieden 75 tot 150 centimeter sneeuw. In de dalen valt minder sneeuw, maar nog altijd een behoorlijk pak. In de nieuwe week blijft het koud winterweer met sneeuwkansen. Hoe dan ook wordt december 2023 geen kopie van december 2014, 2015 of 2016!

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×