Veel sneeuw gevallen in Ost Tirol en Karinthië, blijft dit zo?

Veel sneeuw gevallen in Ost Tirol en Karinthië, blijft dit zo?

In het zuidwesten van Oostenrijk is een enorme hoeveelheid aan sneeuw en regen gevallen. Een stormachtige, zuidelijke stroming brengt in de nacht naar maandag  zeer vochtige lucht. Op de bergtoppen staat een stormachtige wind. Windstoten van 120 km per uur zijn niet uit te sluiten en ook in sommige dalen komt de wind goed door. Hier hebben we windstoten tussen de 70 en 90 km per uur.

In Oost-Tirol en Oberösterreich, vanaf de Silvretta over de Tiroolse hoofdkam naar de Salzburger Tauern, sneeuwt en regent het tot maandagochtend aan één stuk door en er wordt echt veel neerslag verwacht. De sneeuwvalgrens is heel verschillend en kan per dal nog al verschillen. Van sneeuwval in het dal tot wel dat je pas vanaf een hoogte van 1500 meter de vlokken voorbij ziet komen.

De meeste verse sneeuw valt van de Stubaier Alpen naar de Karnische Alpen. Aan de sneeuw die al gevallen is kan nog tussen de 50 tot 150 cm worden toegevoegd.

In de dalen is het sneeuwdek nat en erg zwaar doordat de temperaturen gaan stijgen. De daklast op huizen en bomen gaat toenemen en dat zal ongetwijfeld problemen veroorzaken met omgevallen bomen maar ook elektriciteit-masten die beschadigd worden door omgevallen bomen, stroomuitval zal het gevolg zijn. Een voorbeeld zie je hieronder, video komt wel uit Sud Tirol en dat is Italië.


In Karinthië was gisterenmiddag al op een aantal plaatsen 1 meter sneeuw gevallen. En daar kan dus nog een metertje bovenop komen.

De sneeuwgrens wordt ook nog een dingetje nu deze zo fluctueert. In sommige dalen gaat de sneeuw over in regen en bij deze hoeveelheden kunnen we ook te maken krijgen met overstromingen (lokaal) Maar ook op de bergen valt bij elkaar erg veel sneeuw en dat kan weer tot gevolg hebben dat er lawines naar beneden gaan komen. Laten we hopen dat dit toch allemaal mee gaat vallen.

Maandag wordt het al weer wat rustiger in Oostenrijk. Regen en sneeuw nemen af. Wel is het de hele dag nog bewolkt waar dus nog wat neerslag uit zou kunnen vallen. De meeste kans op zon is vanaf het Unterinntal tot aan het Mostviertel. De wind is al wat zwakker aan het worden maar dat geldt nog niet voor het hooggebergte. De temperaturen lopen op van 0 tot 13 graden. Op een hoogte van 2000 meter wordt het tussen de min 2 en min 6.

Morgen kijken we weer verder naar de rest van de week…. en gisteravond hebben we nog een video laten zien uit Karinthië.  Video staat hieronder, wat een sneeuw!

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...