Veel te doen in het Stubaital deze winter

Winterwandernacht
Winterwandernacht © TVBStubaiTirol AndreSchoenherr

Er is veel te doen in Stubaital deze winter. Voor iedereen is er wel een activiteit ook al sta je niet op de lange latten. Deze winter wordt er in het Stubaital diverse evenementen georganiseerd.

Het winterseizoen in het Stubaital begint traditioneel met kerstmarkten. Zo is er  tot 22 december iedere zaterdag en/of zondag een kerstmarkt bij de Becken’s Garten. Beter bekend als de Miederer Advent verzorgd door plaatselijke verenigingen met een gevarieerd programma. Hier meer informatie over deze kerstmarkt in Mieders.

Ook in Milders wordt er een kerstmarkt georganiseerd, hier kan je naast zelfgemaakte producten ook cadeaus voor de kerst vinden.

Voor jong en oud

Voor de jaarwisseling vindt op de Kampler See het BIG Family Vorsilvester Fest plaats, tussen 17:00 en 19:00 uur is er van alles te doen van livemuziek tot een groot afsluitend vuurwerkshow.

Vanaf 26 december wordt er in het Schlick2000 het Night of Colours georganiseerd, een kleurrijk evenement met o.a. een pistenbullyshow en meer. Het evenement begint om 20:30 uur bij het middenstation Froneben.

In januari is het gebied rond het restaurant Marendstüberl weer omgetoverd tot een winterwonderland, met als hoogtepunt een sleetocht met huskyhonden. Ook zijn er spectaculaire avondwandelingen bij de Klaus Äuele. Meer informatie zie hier.

Sportief bezig zijn

Er zijn naast het skiën en snowboarden ook andere sportieve activiteiten gaande in het Stubaital, zo vind er op 18 januari 2020 het 5e rodelfestivalplaats. Dit wordt gehouden op de Elferbahn in Neustift en vind plaats van 10:00 tot 17:00 uur plaats. Meer informatie is hier te vinden.

Op 28 februari 2020 vind op de Serlesbahn in Mieders de eerste Serles wandelnacht plaats. De tocht over sfeervolle paden begint om 19:00 uur en eindigt op 22:30 uur. Schlick 2000 is op 25 februari 2020 het toneel van een groot familiefeest voor skiërs en snowboarders. Aanvang vanaf 15:00 uur bij het middenstation Froneben.

In maart staan er ook twee evenementen gepland beide in het Schlick 2000. De eerste is van 5 t/m 8 maart 2020 dan zal de 28e editie van de Stubai Cup gehouden worden. Een week later wordt  Ski & BBQ.gehouden (13 t/m 15 maart 2020)

Er worden nog veel meer evenementen gehouden in het Stubaital. Zo zal er op de Stubaier Gletscher tot ver in het voorjaar tal van activiteiten worden georganiseerd. Alle evenementen zijn te vinden op Stubai.at.

Stubaier Gletsjer 3210 meter

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht