Veel vertrouwen in winterseizoen ondanks “energiecrisis”

Sölden Kaiserwetter

Veel vertrouwen in winterseizoen ondanks “energiecrisis”

Bij aanvang van het winterseizoen ziet de toeristische sector in Tirol het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet ondanks de energiecrisis en hoge inflatie.

Zo verwacht Karin Seiler, directeur van het Tiroler Toeristenbureau, dat het vooral rond Kerstmis en Oud en Nieuw en in februari een goede bezettingsgraad gaat worden. Uit een representatief onderzoek onder de Tiroolse aanbieders van accommodaties in oktober bleek al dat 75% van de ondervraagden zeer tevreden of tevreden was met de boekingssituatie, aldus Karin Seiler.

Toch is de vraag wat gematigder afgezien van de vakantieperiodes, velen wachten af hoe het seizoen zich ontwikkeld aldus Seiler. En net als in voorgaande jaren kunnen in deze winter “boekingen op zeer korte termijn” worden verwacht.

Last-minute

Hetzelfde geluid is ook te horen in het Ötztal. “Met de coronapandemie zijn we gewend geraakt aan boekingen op korte termijn. Gasten boeken niet meer een maand van te voren “, aldus het Tiroler Toeristenbureau tegen de APA. Toch is de boekingssituatie aanzienlijk toegenomen.

Maar ook in het Ötztal is men “optimistisch” en wordt er een “positieve ontwikkeling” verwacht maar wel rekening houdend met de kostenstijgingen.

Innsbruck in het herfstzonnetje

Opwaartse trend Innsbruck

Ook in de provinciehoofdstad is algemeen directeur van Innsbruck Tourismus, Barbara Plattner wat voorzichtiger. “Op voorwaarde dat de situatie met betrekking tot de pandemie en energiekwesties stabiel en regelmatig is, kijken we uit naar een goed seizoen” Ze meldt een duidelijke opwaartse trend met boekingen die geleidelijk op gang komen. De voorboekingen voor Kerstmis en de jaarwisseling zijn zelfs “zeer goed”, vooral in de viersterrensector.

“Vooral de stadshotelsector haalt cijfers boven de 80% in het luxe segment.”

Boekingsniveau deels onder pre-crisis niveau

Ondanks dat het niveau nog onder het pre-corona tijdperk ligt was er vorig jaar een positieve trend te zien in het aantal overnachtingen. Zo lag de overnachtingen in Innsbruck in de zomer van 2022 12% onder de waarde van 2019. Kuhtai-Sellraintal is met een plus van 53% ten opzichte van 2019 een positieve voorbeeld net als het Mieminger Plateau en het Inntal met een stijging van 1% ten opzichte van 2019.

“Een vergelijkbaar resultaat in de komende winter zou een zeer bevredigend resultaat zijn,” aldus Plattner.

Bron: ORF

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...