Veel wind en later in de week ook veel sneeuw

Veel wind en later in de week ook veel sneeuw

De komende dagen staan in het teken van veel wind en neerslag. Met name de noordelijke Alpen krijgen hiermee te maken. In de zuidelijke regionen is het vriendelijker en komt de zon zelfs zo nu en dan door. Er zijn dus grote verschillen.

DINSDAG:

Er staat veel wind uit het noorden tot noordwesten. De lijnen van gelijke druk liggen dicht bij elkaar en dat betekent dat het zeer stevig kan waaien. Met name op de toppen en in de hogere gebieden zal er flink wat wind staan. Houdt de berichten van het gebied waar je zit goed in de gaten i.v.m. het sluiten van bepaalde liften op hoogte. Daarbij blijft het niet droog. In het uiterste noordoosten kan er een sneeuwbui blijven vallen. Het westen en de zuidelijke deelstaten blijven vooralsnog droog. Door de wind kunnen er, zodra het sneeuwt, sneeuwhopen ontstaan. De temperaturen liggen rond het vriespunt in bijna het hele land maar in het uiterste zuidoosten lopen de temperaturen op tot rond +6°c.

WOENSDAG:

Er blijft veel wind staan. Het wordt ook onbestendiger. Vanuit het noordwesten worden er in de loop van de dag steeds vaker sneeuwbuien aangevoerd. Zodra de buien clusteren kunnen er flinke periode met sneeuw ontstaan. Met name richting het oosten zal de sneeuw zich intensiveren. De noordelijke Alpenboog, en dan met name Salzburgerland en Steiermark, zullen de meeste sneeuw ontvangen. Ook Vorarlberg en Tirol blijven niet schoon van de sneeuw. De zuidelijk deelstaten daarentegen blijven wel droog en daar lopen de temperaturen ook op. Het kan zelfs een beetje föhnig zijn. De maxima liggen rond het vriespunt, behalve in het (zuid)oosten loopt de temperatuur in de middag op richting de 10°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

NORDSTAU! De noordelijke stuwing wordt heviger. De sneeuwfronten worden steeds meer tegen de noordkant van de Alpenboog gestuwd. Het kan op sommige momenten stevig doorsneeuwen. De wind blijft onverminderd aanwezig uit het noorden. Er kunnen van donderdag tot en met zaterdag flinke hoeveelheden sneeuw gaan vallen. De precieze hoeveelheden kunnen we uiteraard pas aan het einde van de periode meten maar zoals de vlag er nu voor staat zullen Steiermark en Salzburgerland 1 meter verse sneeuw ontvangen. Maar ook Tirol en Vorarlberg mogen rekenen op meer dan 50 centimeter. De sneeuwvalgrens ligt eerst rond de 500 maar kan op zaterdag een beetje oplopen. Dat is echter nog niet helemaal zeker en al helemaal niet hoe hoog de SVG dan wordt. Dat houden we de komende dagen dan ook strak in de gaten. En de zuidelijke deelstaten krijgen te maken met föhn. Veelal betekent dat het tegenovergestelde weer dan aan de noordkant. Zonnig, winderig en warmer.

Fijne dag!

Ronaldo

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×