Later deze week veel wind en regen

Vooral later deze week volgt minder fraai weer met veel wind en regen

Later deze week veel wind en regen

De voorjaarsvakantie is ten einde gekomen en het naseizoen is begonnen in Oostenrijk. En het gaat een vrij grillige weerweek worden in Oostenrijk. Hoewel de week nog prima start, met een vlokje sneeuw en een prima sneeuwgrens, wordt het vooral later in de week flink zachter. Daarbij staat er vaak veel wind en gaat het geregeld flink regenen, sneeuw valt er vaak helaas pas boven de 1800 meter of nog iets hoger.

Vandaag is het nog aan de koelere kant, een zwakke storing zorgt voor veel bewolking en soms een bui. Daarbij ligt de sneeuwgrens deze ochtend op 800 meter, vanmiddag rond de 1100 meter. Maar dat is een vrij normale sneeuwgrens hoogte voor aanvang maart. De zon zien we niet of nauwelijks vandaag en in de dalen stijgt het kwik naar waarden net boven nul.

Morgen volgt vriendelijker weer aan de noordkant. Geregeld breekt de zon door en is het prima skiweer. Aan de zuidkant is het vaker bewolkt en tegen Slovenië aan valt wat regen.


Woensdag is het juist bewolkt en trekt er een storing ten noorden langs Oostenrijk. Zo is de koudere luchtsoort nog aanzet, en aan de grens met Duitsland ligt de sneeuwgrens nog tussen de 1000 en 1300 meter. Maar gaandeweg de dag komt zachtere lucht Oostenrijk binnen. Zo stijgt gedurende de dag de sneeuwgrens vrijwel overal naar 1700 tot uiteindelijk ruim 2000 meter. Ook komt er veel wind in de bergen te staan.

Donderdag blijft het guur met veel wind en regenbuien, sneeuw valt er pas vanaf 1800 meter. Op de hoogste bergtoppen komt een windkracht 7 tot lokaal 9 te staan. Hierdoor zullen windgevoelige skiliften dicht blijven. Daarnaast zal ook het zicht niet optimaal zijn. Al met al geen fraaie wintersportdag.

Veel wind en zachte lucht komend weekend

Ook na vrijdag blijft het grillig en guur met veel wind en regen. Zo trekt er vrijdag op zaterdag nog een stormdepressie langs Oostenrijk. Zicht op een significante weersverbetering is er nu nog niet, wel wordt het tijdens het weekend enkel zachter met oplopende temperaturen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...