Veel zon en droog

Veel zon en droog

Aangezien de langere termijn (lees bericht van gisteren) amper gewijzigd is, focussen we ons vandaag vooral op het weer op de korte termijn.

Vanmorgen starten we de dag met lage bewolking en mist in de dalen en lagere delen van het land. In de loop van de dag lost deze mist grotendeels op en komt de zon overal tevoorschijn. Alleen de lagere oostelijke delen houden we vandaag en ook de komende dagen hardnekkige bewolking en mist. De temperatuur loopt daarbij op naar 4 tot 10 graden, vrij zacht voor midden december.

Ook de komende dagen blijft de zon een hoofdrol spelen. De stroming blijft zuidwestelijk en daardoor droog en zacht. Wel trekken restanten van storingen soms dicht langs Oostenrijk waardoor er soms meer wolkenvelden over trekken.

Vanaf het weekend lijken deze restanten wat actiever. Mogelijk dat rond de zaterdag of zondag lokaal wat regen valt.

Maar verder schijnt de zon aanhoudend met uitzondering van de lagere en oostelijke delen. De komende dagen moet het duidelijk worden of we inderdaad later volgende week sneeuw en kou gaan krijgen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog Infoplaza en FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...