Veel zon en flink warm!


Veel zon en flink warm!

Zowel vandaag als morgen is het vrij warm en flink zonnig in Oostenrijk. De laatste dag van april en de eerste dag van mei volop zomers.

Vandaag is er opnieuw veel ruimte voor de zon, en na een frisse ochtend loopt het kwik snel op. Voor het middaguur is het al 20 graden. Uiteindelijk wordt het maximaal 26 tot 29 graden. Daarbij ontstaan in de loop van de dag enkele kleine stapelwolken of trekken er wat sluierwolken over. Op 1500 meter is het ongeveer 13 graden.

Ook morgen is het volop zomer in Oostenrijk. Na een zonnige ochtend ontstaan net wat meer stapelwolken en uiteindelijk volgt in Karinthië een eerste onweersbui. De temperatuur loopt op naar 23 graden in het zuiden tot 29 graden in het noorden.

Donderdag krijgt de bewolking de overhand, uiteindelijk volgen enkele buien in vooral het zuiden en westen van het land. Sommige buien kunnen gepaard gaan met onweer. In het noorden en oosten blijft het nog droog en het wordt maximaal 21 tot 26 graden.

Vrijdag is de stroming naar het westen gedraaid. Koelere lucht bereikt Oostenrijk. Daarbij overheerst de bewolking en is soms een lichte bui mogelijk. Het is nog ‘slechts’ 15 tot 20 graden.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×