Veel zon en hoge temperaturen

Brixental Zomers

Veel zon en hoge temperaturen

Hogedrukgebieden bepalen langzaam het weerbeeld in Oostenrijk. Zo schijnt de zon veel de komende dagen en krijgen we steeds hogere temperaturen. Tijdens Pinksteren is het zelfs zwembad- en terrasweer!

Vanmorgen schijnt op veel plaatsen de zon, al komen rondom de hoofdkam ook wolkenvelden voor. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken en lokaal weet een stapelwolk door te groeien tot een bui. Op veruit de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Daarbij loopt de temperatuur op naar 21 tot 25 graden. Dat zijn aangename en prima waarden voor eind mei.

Morgen komt tijdelijk iets meer bewolking voor, toch zullen we ook nu veel zon zien. Op een bui in het Salzburgerland na blijft het overal droog en opnieuw zien we middagtemperaturen tussen 21 en 25 graden.

Zaterdag gaat de zon pas echt veel schijnen. Door de komst van een hogedrukgebied is het stabiel en zonnig, ook stijgt de temperatuur verder naar 23 tot 27 graden. Hierdoor kan het al perfect zwembadweer zijn, ook het terras is ideaal. Maar vergeet je niet te smeren, de zon kan kracht 8 aantikken, daarmee verbrand de onbeschermde huid binnen 15 minuten.

Ook de dagen daarna, tijdens Pinksteren, blijft het zonnig en warm zomerweer. Op slechts een lokale warmte onweersbui na blijft het droog. Kortom perfect weer!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...