Na vandaag veel zon en ook erg warm

St Johann in Tirol zon

Na vandaag veel zon en ook erg warm

Gistermiddag was het nog lange tijd prima winterweer, wel lag de vorstgrens al hoog bij 1600 meter. Vandaag kunnen we maar beter vergeten. Afgelopen nacht is er veel regen gevallen waarbij de sneeuwgrens steeg naar 2000 tot zelfs 2400 meter. Dat is absurd hoog voor dit jaargetij. Ook deze ochtend regent het nog lange tijd vanaf Tirol tot in Niederösterreich.


Vanmiddag wordt het zo goed als droog maar blijft de bewolking overheersen. Het is daarbij uitgesproken zacht met een vorstgrens die stijgt naar 2600 meter. Op 1500 meter is het dan ook een graad of 10. Tegen het eind van de middag vallen de eerste grote gaten in het wolkendek. Veel zon wordt er niet verwacht.

Morgen neemt een hogedrukgebied het over. Waarschijnlijk start de ochtend in het dal nog mistig of met laaghangende bewolking. Echter daarboven is veel ruimte voor de zon. Daar waar de zon de mist en lage bewolking wegbrandt schijnt ook tijdens de middag de zon in het dal. Helaas is het nog altijd slecht aan te geven welke dalen voorkeur hebben voor hardnekkige mist/lage bewolking. Zeker is dat de zon op hoogte schijnt. Met veel zon wordt het maximaal 9 tot lokaal 18 graden!

Hopfgarten Vuurwerk
Oudejaarsavond verloopt ook droog en helder, opnieuw kan wel mist of nevel ontstaan. Tijdens middernacht kan door vuurwerk gemakkelijk dichte mist in de dalen ontstaan. Hierboven blijft het helder. De temperatuur ligt tussen de 0 graden in de dalen tot 10 graden halverwege de berg.


Het nieuwe jaar start ook met veel zon. Net als de zondag. Op beide dagen is het uitgesproken mild en warm met temperaturen die stijgen naar opnieuw 8 tot 17 graden. Daarbij kan in de dalen opnieuw hardnekkige mist hangen.

De dagen daarna slaat het weer om, maandag volgt regen en sneeuw vanaf 1300 meter. Dinsdag of woensdag volgt een koufront met sneeuwval tot 500 meter! De winter keert dus weer terug.

Jeroen Elferink Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...