Veel zon en hoge temperaturen

Zon en hoge temperaturen domineren het weerbeeld deze week (foto van gisteren)

Veel zon en hoge temperaturen

De gehele week domineren zon en hoge temperaturen het weerbeeld in Oostenrijk. Het lijkt op sommige dagen soms meer lente dan winter. Vooral morgen en overmorgen kan het kwik in de lagere dalen stijgen naar 14 tot 17 graden, op de pistes is het ook veelal boven nul. Kortom het wordt dus weer vroeg skiën en tijdens de middag genieten van de zon.

Vanmorgen start de dag deels zonnig deels nog mistig. In de lagere dalen kan een laag mist of hochnebel hangen, welke op de meeste plaatsen voor het middaguur alweer is opgelost. Vanmiddag is het overal zonnig en met maar weinig wind stijgt de temperatuur aardig. Op de meeste plaatsen wordt het maximaal 7 tot 11 graden, de vorstgrens stijgt naar 2700 meter. Komende avond en nacht is het helder en gaat het in de dalen weer enkele graden vriezen.

Groot hoog zorgt voor zon en hoge temperaturen

Ook morgen staat er weer veel zon op het programma. Met een stroming die naar het zuiden draait begint het lenteachtig in de dalen te worden. Zo kan het onder de 600 meter gemakkelijk 14 tot 17 graden worden. Op 1500 meter ligt de temperatuur morgenmiddag rond de 9 graden, de vorstgrens komt boven de 3000 meter uit.


Woensdag verandert er niet veel. Het blijft zonnig met hoge temperaturen. Natuurlijk starten de ochtenden in de dalen nog vrij fris met temperaturen net onder nul. Maar als de zon opkomt stijgt de temperatuur snel. Daarbij blijft de lucht strak blauw.

Vanaf donderdag wordt het allemaal wat minder fraai. Donderdag schijnt de zon nog wel uitbundig met aanhoudende hoge temperaturen. Maar er trekken ook steeds vaker wolkenvelden over. Vrijdag is het waarschijnlijk vaker bewolkt dan zonnig, tijdens het weekend neemt de onzekerheid alleen maar toe. Maar mogelijk volgt er wat nieuwe sneeuw, echter hele grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×