Veel zon en hoge temperaturen

Veel zon en hoge temperaturen

De nieuwe week gaat met veel zon en hoge temperaturen van start. Het lijkt de komende dagen zeker in de dalen al wel op de lente.

Vanmorgen is het helder, al komen her en der ook wat mistbanken of nevel voor. De rest van de dag verloopt zonovergoten en na een frisse start stijgt de temperatuur in de dalen naar 8 tot 13 graden. Ook in de bergen is het vanmiddag ronduit mild; de temperatuur op 1500 meter ligt rond 7 graden. Daarbij vinden we de vorstgrens op een hoge 2600 meter. Kijk overigens uit voor de zon, de zonkracht ligt in de bergen voor eind januari vrij hoog.

Vanavond en komende nacht blijft het helder en in de dalen kan het een graadje vriezen. Echter stroomt in de bergen mildere lucht binnen, op 1500 meter (boven een inversie) stijgt de temperatuur door naar 8 of 9 graden.

Morgen bereikt een bel met van origine subtropische lucht de Oostenrijkse Alpen. Opnieuw schijnt de zon van vroeg tot laat uitbundig. In de dalen stijgt het kwik naar 9 tot 14 graden, voorjaarsachtig hoog. Ook in de bergen is het niet koud, de vorstgrens stijgt naar 3300 meter. Daarmee is het ook op de allerhoogste skipistes boven nul.

Ook dinsdag en woensdag is er veel ruimte voor de zon, het blijft daarbij uitzonderlijk mild voor eind januari. Tijdens de nachten vriest het in de dalen weliswaar, maar verder is het op alle hoogtes overdag boven nul. Naast veel zon schuiven vooral dinsdagmiddag ook nog een paar sluierwolken voor de zon.

Donderdag en vrijdag bieden weinig ruimte voor verandering. Met veel zon en hoge temperaturen gaat februari van start. Goed nieuws voor de zonliefhebbers, maar de echte wintersporters zullen blijer worden met lagere temperaturen. Want door deze temperaturen zullen de meeste skipistes tijdens de middag slecht begaanbaar zijn en blijven.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×